De 28-jarige Formule 1-coureur Nyck de Vries is momenteel een veelbesproken onderwerp in de racewereld. De Nederlandse coureur maakte tijdens de Grand Prix van Italië 2022 zijn officiële Formule 1-racedebuut, waarna hij meerdere aanbiedingen van verschillende Formule 1-teams aangeboden. Enfin koos Nyck de Vries voor een contract bij AlphaTauri voor het seizoen van 2023, maar welke financiële vergoeding staat daar tegenover?

Nyck de Vries zijn racecarrière

Nyck de Vries is een echte Fries en groeide op in Uitwellingerga, een dorp ten zuidoosten van Sneek. Zijn racecarrière begon al op jonge leeftijd. Hij begon met karten en stapte in 2012 over naar het formuleracing, waar hij de ene na de andere wedstrijd won. Vanaf de Formule Renault 2.0 raceklasse werkte hij zichzelf steeds hoger op en in december 2020 maakte de Vries zijn allereerste Formule 1 kilometers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries)

In 2021 en 2022 had Nyck De Vries een contract bij Mercedes, waar hij de rol als reservecoureur had. Wanneer de grote Formule 1 sterren van Merceds, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, verhinderd waren om deel te nemen aan een Grand Prix dan zou de Vries het in principe overnemen. Echter, is de rol van een reservecoureur niet meteen een ticket tot een invalbeurt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries)

Zondag 11 september 2022 was misschien wel de mooiste dag uit het leven van Nyck de Vries. De Grand Prix vond dit weekend plaats in Italië en vaste coureur Alexander Albon, van het Formule 1-team Williams, kon vanwege een acute blindedarmontsteking de Grand Prix niet rijden.

De Vries mocht na al die jaren dan eindelijk voor het eerst een Grand Prix gaan rijden. Hij stapte in en maakte veel indruk met een keurige 13de startplaats en tijdens de race werkte hij zichzelf zelfs naar de negende plaats. Na zijn succesvolle debuut kreeg de Nederlandse coureur een hoop aanbiedingen aangeboden, maar koos uiteindelijk toch voor een contract bij AlphaTauri voor het seizoen van 2023.

Zoveel verdient Nyck de Vries

De Formule 1 is één van de best betaalde sporten ter wereld, maar wat verdient de Vries eigenlijk bij het Italiaanse formule 1-team AlphaTauri? Het salaris ligt ongetwijfeld een stuk hoger dan wat hij eerst als reservecoureur verdiende bij Mercedes. Het salaris van de Vries lag toen naar verluidt rond de € 800.000 euro.

Het is lastig te zeggen wat het exacte salaris van de Nederlandse coureur gaat zijn bij AlphaTauri, omdat de precieze details van Formule 1 contracten vaak geheim blijven. Het salaris van Nyck de Vries bij AlphaTauri wordt in 2023 geschat op $ 2.000.000. Aanzienlijk minder dan zijn landgenoot Max Verstappen, maar goed, De Vries heeft ook nog geen twee wereldtitels in de wacht geslepen.