Kunstmatige intelligentie beïnvloedt ons leven steeds meer. Hoewel het aan de ene kant een ongelofelijk interessante ontwikkeling is, zitten er ook gevaren aan verbonden. AI wordt steeds geavanceerder en daardoor staat niet iedereen te springen door de technische vooruitgangen op dit gebied. Echter is niet iedere ontwikkeling bij voorbaat schadelijk, zoals ChatGPT bijvoorbeeld.

Heeft ChatGPT het antwoord?

ChatGPT, de chatbot van moederbedrijf OpenAI, wordt steeds verder uitgebreid, maar vooralsnog is het kort door de bocht een intelligente chatbot, die eveneens complete verhalen kan schrijven, data accuraat kan verwerken en vraagstellingen kan oplossen op basis van een breed netwerk aan data. Wij van Pure Luxe waren nogal benieuwd wat de chatbot zou schrijven als we de vraag stellen: ‘How to become a millionaire? Dus stelden we ‘m.

Ongeveer tientallen seconden na het intikken van de vraag staat er een volledige intro plus stappenplan van zes punten klaar om door te nemen. Volgens de bot wordt u niet zomaar een miljonair, maar vereist het een “combinatie van hard werken, slimme financiële beslissingen en een beetje geluk.” De bot kan dus geen garantie bieden, maar heeft wel een aantal suggesties om de “kansen om miljonair te worden te vergroten”.

ChatGPT-01

Foto: screenshot ChatGPT | Pure Luxe

Maar wat als we deze stappen hebben doorlopen en het werkt niet? Wederom vroegen we de chatbot om advies.

“Er is altijd een kans dat je pogingen om miljonair te worden niet zo uitpakken als je had gehoopt. Miljonair worden is niet eenvoudig en vereist veel hard werken, toewijding en een beetje geluk”, schrijft de chatbot. “Vergeet niet dat het opbouwen van rijkdom tijd en moeite kost, en er zijn geen garanties voor succes. Door echter gefocust te blijven, van uw fouten te leren en hulp te zoeken wanneer u die nodig heeft, kunt u uw kansen op financieel succes in de loop van de tijd vergroten.”

Onderaan komt opnieuw een stappenplan te staan, als alternatief op de eerste. Deze focust zich meer op succes op lange termijn en raadt ons aan om hulp te zoeken, aan doelen te blijven werken en strategie te herzien.

Foto: screenshot ChatGPT | Pure Luxe

Dit is geen financieel advies!