Amsterdam. Een stad die gekenmerkt wordt door de talloze grachten. Iedere Amsterdam-liefhebber droomt dan ook van een woning aan de gracht en juist daarom is het lastig om er aan een te komen. Maar wat nou als we u vertellen dat diegene die de eigenaar wordt van deze woning aan de Realengracht, ook eigenaar wordt van een deel van de gracht?

Een heel bijzonder tuin

De woning aan de Realengracht is gebouw in 1909 en heeft een wel heel bijzondere tuin. Het huis komt namelijk samen met een deel van het wateroppervlakte dat om het huis ligt, van maar liefst 293 vierkante meter. De gemeente van Amsterdam heeft het wateroppervlak in erfpacht uitgegeven. Hiervoor moet u jaarlijks wel € 980,30 voor betalen en er moet aan bepaalde bestemmingsregelen worden gehouden, zo mag u er bijvoorbeeld geen woonboot bouwen.

Grachtenpand Amsterdam

Foto: Funda

De vrijstaande woning met een woonoppervlakte van 165 vierkante meter is gesitueerd aan de Realengracht – numero uno. De woning ligt op de hoek van de Realengracht en volgens de advertentie op Funda is de locatie een heus dorp binnen het historische centrum van Amsterdam.

Een kelder voor een wijnvoorraad

Het grachtenpand beschikt over drie slaapkamers, één badkamer en één aparte toilet. De kleinste slaapkamer heeft een schaartrap die toegang geeft tot de zolder. Naast een zolder heeft de woning ook een kelder. De kelder is weliswaar erg klein, om precies te zijn vier vierkante meter, maar is groot genoeg om een wijnvoorraad te bewaren.

Foto: Funda

De begane grond beschikt over een ruime woonkamer. Dankzij de grote ramen heeft de woning veel lichtinval. Vanuit de living kunt u via een glazenschuifdeur de dichte keuken bereiken, waar u een prachtig uitzicht heeft over het IJ. Ook kunt u via de woonkamer lopen naar de lagere gelegen kamer, deze heeft een directe verbinding naar het terras.

Het terras heeft een oppervlakte van maar liefst 65 vierkante meter en met verschillende aanlegsteigers is er ruimte om meerdere boten aan te leggen. Wie wilt dat nu niet?

Foto: Funda

Over de torenhoge parkeerkosten en parkeervergunningen hoeft u zich bij deze woning gelukkig geen zorgen te maken. Het huis beschikt namelijk over een verwarmde, inpandige garage.

Foto: Funda

Indien u interesse heeft in deze woning, kunt u de pagina terugvinden op Funda. De totale vraagprijs is € 1.500.000 kosten koper. Voor die prijs kunt u niet alleen eigenaar zijn van een vrijstaande woning in het historische centrum van Amsterdam, maar daarnaast ook nog van een deel van de Realengracht.