Het nieuwe seizoen van de racesport is alweer volop aan de gang en de coureurs strijden wederom voor hun plek op het podium. De meeste Nederlandse F1-fans zitten daarom weer op het puntje van hun stoel luidkeels te juichen voor Max Verstappen. Maar velen van ons zijn ook zeer benieuwd naar wat die Formule-1 coureurs nou jaarlijks als salaris verdienen. Wij hebben de cijfers even op een rijtje gezet.

De verdiensten van de Formule-1 coureurs

Ondanks het feit dat de coureurs een mooi bedrag in ontvangst mogen nemen ieder jaar, viel het dit jaar op dat veel F1-coureurs er op achteruit gegaan zijn ten opzichte van vorig jaar. Bijvoorbeeld de Spaanse Fernando Alonso, die een royaal deel van zijn salaris in moest leveren om bij Aston Martin te kunnen rijden. Echter verdient de man nog steeds een prachtig bedrag van $ 5 miljoen dit jaar, dus echt klagen mag hij niet.

Maar er zijn ook zeker wel coureurs die er op vooruit gegaan zijn, zoals Lando Norris, die van $ 11 miljoen in 2022 naar $ 20 miljoen in 2023 is gegaan. Zijn salaris is dus bijna verdubbeld! Ook onze eigen Max Verstappen heeft het weer goed voor elkaar. Dankzij zijn geweldige prestaties heeft hij zichzelf op de nummer 1 van meest verdienende F1-coureur weten te plaatsen. Dit jaar zal hij $ 55 miljoen binnen harken. Ondertussen heeft de Nederlandse snelheidsduivel ook al € 120 miljoen op zijn naam staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Minimaal $ 1 miljoen per coureur

We zullen er niet meer omheen draaien. Dit is een lijst met de coureurs en wat zij dit jaar als salaris krijgen:

 1. Max Verstappen – $ 55 miljoen
 2. Charles Leclerc – $ 36 miljoen
 3. Lewis Hamilton – $ 35 miljoen
 4. Lando Norris – $ 20 miljoen
 5. Sergio Perez – $ 12 miljoen
 6. Carlos Sainz – $ 10 miljoen
 7. Valtteri Bottas – $ 10 miljoen
 8. George Russell – $ 8 miljoen
 9. Esteban Ocon – $ 6 miljoen
 10. Fernando Alonso – $ 5 miljoen
 11. Pierre Gasly – $ 5 miljoen
 12. Kevin Magnussen – $ 5 miljoen
 13. Alexander Albon – $ 3 miljoen
 14. Lance Stroll – $ 3 miljoen
 15. Nicolas Hülkenberg – $ 2 miljoen
 16. Nyck de Vries – $ 2 miljoen
 17. Guanyu Zhou – $ 2 miljoen
 18. Oscar Piastri – $ 2 miljoen
 19. Yuki Tsunoda – $ 1 miljoen
 20. Logan Sargeant – $ 1 miljoen

De cijfers zijn gebaseerd op de cijfers van RacingNews365. Hoewel Max Verstappen uiteraard het meest verdiend, mogen de andere coureurs ook zeker niet klagen over hun loonstrookjes Formule-1 coureurs. Zo hebben we ook een debut van Nyck de Vries in de lijst, die er voor het eerst bijstaat als coureur. Dan is die $ 2 miljoen die hij binnensleept in zijn eerste jaar zeker iets waar hij trots op mag zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries)