Een zelfrespecterende, succesvolle man kan niet zonder een degelijk maatpak. Een pak kopen dat aansluit bij uw lichaamsbouw, stijl en voorkeuren is al een opgave op zich, maar gelukkig zijn er ook accessoires om uw outfit mee op te fleuren. Het zijn tenslotte de details die het verschil maken.

We richten ons daarom vooral op subtiele accessoires. Wanneer u bijvoorbeeld allemaal sieraden draagt, zal de outfit onnodig druk en schreeuwerig zijn. Kies bij twijfel daarom gewoon voor eenvoud, tijdloosheid en kwaliteit. Een klassieke leren riem in combinatie met bijpassende herenschoenen maken een outfit helemaal af, maar er zijn een aantal meer opties.

1. Stropdas

Pak

Een stropdas is een klassiek accessoire dat bij ieder maatpak past. Kies een stropdas die goed past bij de kleuren van uw maatpak en shirt. Experimenteer met kleuren en patronen! Daarnaast is het van belang dat het formaat juist is. Het is de bedoeling dat de breedte van de stropdas overeenkomt met de breedte van de revers van uw pak.

2. Manchetknopen

Manchetknopen voegen een beetje flair toe aan een formele outfit en zijn een doeltreffende manier om uw persoonlijkheid te laten zien. Er zijn verschillende soorten manchetknopen beschikbaar, van eenvoudig en subtiel tot opvallend en extravagant. Stem deze knoppen dus vooral af aan de hand van het desbetreffende pak én de andere accessoires.

3. Horloge

Pak

Een klassiek horloge staat eigenlijk nooit verkeerd, maar pas hier wel mee op, want eigenlijk is het niet de bedoeling om een horloge bij een pak te dragen. Ga daarom voor en horloge dat past bij de stijl van je maatpak, of kies een tijdloos en klassiek model. In dat geval zit u altijd wel goed.

4. Pochet

Een pochet is een kleine doek die in de borstzak van een jas wordt gestoken en kan toepast worden om wat extra of contrasterende kleur toe te voegen aan uw outfit. Wanneer u een mooi blauw pak draagt, kies dan bijvoorbeeld voor een witte pochet. Hetzelfde idee gaat op bij een bordeauxrood of donkergroen pak.

5. Schoenen

Schoenen zijn een essentieel onderdeel van elke outfit, dus ook bij een maatpak. Het dragen van de juiste schoenen onder een pak kan de uitstraling van uw outfit aanzienlijk verbeteren.  Over het algemeen worden klassieke, zwarte leren schoenen beschouwd als de beste keuze voor onder een formele outfit, aangezien de meesten er professioneel en stijlvol willen uitzien. Maar probeer ook dicht bij uw eigen stijl en voorkeur te blijven, want karakter uitstralen is minstens zo belangrijk.