Volgens onderzoek- en technologiebedrijf Calcasa staan er in Nederland bijna 200.000 miljoenenwoningen. Veruit de meeste staan in Amsterdam en de randstad. Onze hoofdstad blijft dus de duurste stad qua woningen, maar in het naastgelegen Amstelveen wordt er het ook niet per se goedkoper op.

Peperduur rijtjeshuis in Amstelveen aangeboden op Funda

Dat blijkt wel uit het feit dat zelfs rijtjeshuizen boven de € 1 miljoen waard zijn. In bijzonder dit “lichte familiehuis” uit 1927, van waaruit de “Zuidas en verschillende buurten in Amsterdam per fiets of bus gemakkelijk te bereiken zijn”. Ook grenst de diepe achtertuin van de miljoenenwoning aan een ingang van het Amsterdamse Bos. Eerlijk is eerlijk, het is een prachtige locatie.

Het zelf pand wordt omschreven als een “karakteristieke huis, waarbij nog originele details intact zijn gebleven”. De hoge plafonds van bijna 3 meter op de begane grond en 2,70 meter op de eerste verdieping geven het een open, ruimtelijk gevoel.

Rijtjeshuis klinkt eigenlijk wat oneerbiedig, want we hebben het wel degelijk over een chique woning. Niet alleen dat, er is maar liefst 166 m² aan woonoppervlak op het perceel van 232 m². Bovendien heeft lang niet ieder rijtjeshuis zeven kamers, waarvan vijf slaapkamers en twee badkamers. Vanwege de architectonische waarde is de woning zelf opgenomen in de de Nederlandse Monumentenwet als “beschermd stadsgezicht”.

Interieur

De woonkamer is rechthoekig en heeft een schouw. Vervolgens leidt de nabijgelegen keuken met openslaande deuren via de serre van 10,3 m2 naar de achtertuin, waar een hovenier nog wel wat werk aan zal hebben. Maar goed, er is potentie.

Dan door naar de bovenverdieping. Daar zijn drie slaapkamers en een badkamer met ligbad, waarbij de spiegel ook een schoonmaakbeurt kan gebruiken. Op de tweede, bovenste verdieping zijn de resterende twee slaapkamers, waaronder ook de master bedroom.

Prijsverlaging

Met een vierkantemeterprijs van € 6.416 komt de vraagprijs uit op € 1.065.000. Ietsjes minder dan de € 1.095.000 die er afgelopen jaar voor gevraagd werd.

Amstelveen