Andrew Tate, voormalig kickbokskampioen en internetpersoonlijkheid, is vrijgelaten. Na maandenlang onder naar eigen zeggen erbarmelijke omstandigheden in een Roemeense gevangenis te hebben doorgebracht mag hij huiswaarts. Helemaal vrij is hij echter niet, want net als zijn broer, Tristan Tate, krijgt hij huisarrest. “De rechter heeft de juist beslissing genomen.”

De cryptowallet van Andrew Tate

Tate is weer een vrij man. En om dat te vieren steekt hij direct een dikke sigaar op. Ook de twee vrouwelijke verdachten mogen het strafrechtelijk onderzoek onder huisarrest afwachten, meldt de advocaat van Andrew Tate, bijgenaamd ‘Top G’.

Nadat de 36-jarige Brits-AMerikaanse wereldkampioen kickboksen was geworden, raakte hij smoorverliefd op cryptocurrencies en in 2021 lanceerde hij een crypto-handelsschool genaamd Hustler’s University. Daarmee wilde hij “financiële vrijheid bereiken met moderne welvaartscreatie” voor de naar verluidt meer dan 160.000 actieve leden. Voornamelijk middels crypto activa, met Bitcoin ( BTC ) in het bijzonder.

Twee maanden na de arrestatie in Roemenië, nam de lokale politie bijna $ 500.000 aan Bitcoin in beslag uit de crypto-wallets van zowel Andrew als zijn broer Tristan Tate, die gezamenlijk worden beschuldigd van mensenhandel. En wat blijkt? Andrew Tate zou ‘slechts’ 5 bitcoins op zijn account hebben staan. Met de huidige koers is dat een bedrag van ongeveer $ 134.500. Zijn broertje Tristan heeft een stuk meer in zijn bezit, namelijk 16 bitcoins. Momenteel staat dat gelijk aan zo’n $ 430.000.

Samen is dat dus een stuk minder dan de $ 600.000 die de broers claimden omgezet te hebben in $ 12 miljoen bij een podcastaflevering van Anthony Pompliano. Dit hoeft niet te betekenen dat dit uiteraard alles is wat ze in bezit hebben, maar het zet je toch aan het denken. De Roemeense autoriteiten geconfisqueerde daarnaast niet alleen hun cryptowallet, maar ook in totaal € 3,7 miljoen aan bezittingen, waaronder cashgeld, juwelen én zijn voltallige wagenpark, met de € 3,9 miljoen kostende Bugatti Chiron als zijn paradepaardje.

Testament

Als de gebroeders Tate zich niet schuldig maken aan controversiële uitspraken, lopen ze wel te pronken met hun succes en bezittingen. Maar ook doen ze claims waar vraagtekens bij gezet kunnen worden. Zo scheef de beheerder van het officiële Twitter-account van Andrew dat hij zijn testament had laten aanpassen. Na zijn overlijden zou er 100 miljoen beschikbaar zou komen om een liefdadigheidsinstelling te starten “om mannen te beschermen tegen valse beschuldigingen.”