Na zijn carrière als profvoetballer is Andy van der Meijde eigenlijk vrijwel direct aan de slag gegaan als tv-persoonlijkheid. Ondertussen maakt hij ook alweer langer dan 6 jaar afleveringen van ‘Bij Andy in de auto’ op zijn YouTube-kanaal, waar “BN’ers, artiesten en influencers stappen bijAndy in de auto’ voor een ritje en een goed gesprek!”

Andy van der Meijde heeft de knop omgedraaid

Vorig jaar was de oud-prof te gast bij de Veronica Inside Ochtendshow waar een sidekick hem vroeg wat hij ongeveer verdiend met zijn online show. Uiteraard klapte hij niet meteen uit de schoof, maar antwoordde wel met: “Op dit moment verdien ik zo’n € 6.000 op YouTube. Dat is gewoon leuk, toch. Dat is gewoon extra wat erbij komt. Het is geen 1,2 miljoen, maar toch, het is wel lekker.”

Wanneer de host, Wilfred Genee, vraagt welke plannen Van der Meijde in de nabije toekomst heeft, zegt hij tevreden te zijn met de manier waarop het nu gaat. “Ik maak nu mijn eigen programma op YouTube en kan gewoon mijn eigen tijden indelen. Dat vind ik heerlijk, die vrijheid.”

Voorheen was Van der Meijde hét gezicht van een ander gokplatform, maar, zoals u ongetwijfeld tijdens het reclameblok heeft gezien, maakte hij een ’transfertje’ naar BetCity, waar hij tevens de YouTube-serie ‘Heel Holland Bet‘ presenteerde. Verder zal Andy en Melisa te zien zijn op SBS6 in het nieuwe seizoen van hun realityserie ‘Andy & Melisa‘.

Andy’s Crib(s)

Vorig jaar besloot de 42-jarige het over een andere boeg te gooien en begon hij housetours, onder de naam ‘Andy’s Cribs!’, te gaan maken. Voor de eerste aflevering van zijn nieuwe YouTube-show reisde hij af naar Doetinchem om binnen te kijken bij de villa van ex-profvoetballer Alexander Büttner en vervolgens bij de 20-jarige Ajacied Brian Brobbey. Maar tegenwoordig zien we hem  vooral zijn mening verkondigen in het tv-programma Veronica Offside, samen met ex-collega Wesley Sneijder, Wim Kieft en Wilfred Genee als presentator.

Andy van der Meijde

Foto: Bekende Buren

Luxe woning in de omgeving van Apeldoorn

Na het zien van deze housetours zijn we toch een benieuwd geraakt naar waar de casanova ‘himself’ resideert. Dus dat hebben we even uitgezocht. Sinds 2014 is Van der Meijde getrouwd met de Melisa Schaufeli, waarmee hij samen een een landhuis in Beemte Broekland, in de omgeving van Apeldoorn, waar Andy eerder ook al woonde, kocht.

Een uit de kluiten gewassen pand weliswaar, want volgens Bekende Buren is de woning uitgerust met maar liefst 10 kamers, waarvan zeven slaapkamers en drie badkamers. Echter is dat niet geheel verassend met een totaal woonoppervlak van 370 vierkante meter.

Foto: Bekende Buren

Daarbij is alles grootschalig in en rondom de casa van de familie Van der Meijden. Zo bestaat het complete perceel uit 23.000 vierkante meter, verder bestaande uit een parkeerplaats, een garage, paardenstallen en een grote lap gras. Na een hele dag achter het stuur kan Andy, zodra alle kinderen in bed liggen, tot rust komen in de jacuzzi.

Volgens Bekende Buren kocht Van der Meijde de woning voor € 825.000 en liet er vervolgens een hypotheek op vestigen van € 200.000. Gezien de stijgende huizenprijzen zal de woning momenteel stukken meer waard zijn, mochten ze eraan denken om te gaan verhuizen.

Foto: Bekende Buren