Leiden is een zeer gewilde stad, kent een rijke geschiedenis en staat vol met architectonische hoogstandjes. Mensen zijn bereid om in de kleinste kiertjes woonruimte te creëren om te kunnen leven in de historische stad. Echter hoeft u met dit prachtige grachtenpand niet bang te zijn dat u ruimte te kort komt.

Een historisch grachtenpand uit 1880

Dit riante grachtenpand uit 1880 is gelegen aan de Witte Singel in het charmante Vreewijk, waardoor de binnenstad gemakkelijk bereikbaar is. Zo bent u maar vijf minuten onderweg op de fiets om treinstation Leiden Centraal te bereiken. Ook met de auto zijn de grote wegen gemakkelijk te vinden.

Het woonoppervlak bedraagt 245 m² en het perceel is 296 m², waarvan er vijf slaapkamers, twee badkamers en twee externe toiletten aanwezig zijn, verdeeld over drie woonlagen.

Leiden

Als u de entree binnenkomt, zult u worden begroet door een strakke witte gang met sierlijke decoraties die op de muren zijn gemaakt. Aan uw rechterzijde bevindt zich een kamer die momenteel functioneert als garderoberuimte. Aan het einde van de gang komt u in de ontvangsthal, met een chique trap die u naar boven leidt, en verschillende deuren die u om de beurt zullen leiden naar de trapkast, toilet en tegenover de trap komt u zo in de voor-/zitkamer terecht.

Deze ruimte is warm ingericht, zodat u kunt genieten van het haardvuur terwijl u een kop thee drinkt en een boek leest. Via de schuifdeuren komt u in de ruim ingerichte woonkamer, waar tevens ook de eetkamertafel staat om gezellig met het gezin te kunnen dineren. De muren en plafonds van de ruimtes zijn strak wit met gerestaureerde decoraties om een werkelijk chique sfeer te creëren in de woning.

Naast de woonkamer bevindt zich een traditioneel beklede keuken met een prachtig klassiek gasfornuis. Via van een klein raam tussen de eetkamer en keuken in kunt u de gerechten makkelijk doorgeven aan de persoon aan de andere kant van de muur, wat zorgt voor gemak en extra gezelligheid tijdens het koken.

Leiden

Via de openslaande deuren kunt u via de woonkamer naar de fantastische groene achtertuin waar u het gevoel zal hebben dat u zich in een sprookje bevindt. Er is een prachtige glazen serre gemaakt om in te zitten, waarna u via die deuren in de achtertuin terecht komt.

De tuin is bestraat met traditionele stenen die het luxe stedelijke gevoel naar boven brengt. Voorbij de prachtige boogheg vindt u een rijk aan mooie planten en struiken die eruit zien alsof het thuishoort in een koninklijke tuin.

Een woning met vijf slaapkamers en twee badkamers

Eenmaal aangekomen op de eerste verdieping, zult u de eerste drie slaapkamers vinden. De eerste slaapkamer heeft beschikt over een deur naar het ruime balkon, waar u in de zomermaanden heerlijk kan zitten en genieten van een glas wijn. De slaapkamer is via een inloopkast verbonden aan de tweede slaapkamer.

Deze verdieping beschikt ook over een badkamer, met een ruim ligbad, douchekabine en wastafel. Daarnaast is er ook een separaat toilet. Op de tweede etage bevinden zich de vierde en vijfde slaapkamer, samen met een tweede badkamer en een extra toilet. Ook is er ruimte voor een extra studeerkamer.

Dit fenomenale grachtenpand staat momenteel te koop op Funda voor maar liefst € 1.595.000. Heeft u interesse? Dan kunt u de advertentie op Funda nog even rustig doorkijken.

Leiden