Het begint erop te lijken dat iedere week wel een beroemdheid worden overvallen en beroofd. Zelfs in Nederland kunnen we het haast al omschrijven als een trend. Het dragen van een peperduur horloge is tegenwoordig levensgevaarlijk en het nieuwste slachtoffer van een horloge-roof, is de Bulgaarse tennisser Grigor Dimitrov.

Horloge van Grigor Dimitrov gestolen in Barcelona

De proftennisser, bijgenaamd ‘Baby Federer’, is zichzelf aan het klaarstomen voor het aankomende ATP-toernooi van deze week. Daarom is hij momenteel in Barcelona, waar het toernooi gespeeld zal worden. Het was dan ook in deze Spaanse kuststad dat hij beroofd werd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grigor Dimitrov (@grigordimitrov)

Daily Express schrijft dat de Bulgaar onderweg na een training werd lastiggevallen door een motorbende. Vervolgens sloeg een van hen zijn rechterautospiegel in. Toen de tennisser het raampje opende de spiegel te corrigeren, werd in een mum van een seconde zijn horloge van zijn arm gerukt.

Hoewel het onduidelijk is over welk type Rolex het gaat, is het uurwerk enorm kostbaar. De tennisser heeft namelijk een klacht ingediend bij de Mossos d’Esquadra, het Catalaanse politiekorps, waarin hij verklaarde dat het gestolen horloge wordt gewaardeerd op ongeveer € 70.000.

“Iedereen bedankt voor alle hartverwarmende en fijne berichten de afgelopen dagen”, schrijft de tennisser op social media. “Het belangrijkste is dat ik niet gewond ben geraakt en dat ik komende week gewoon kan meedoen in Barcelona.”

Mijlpalen in de carrière van de Bulgaar

2008 was het jaar dat Dimitrov zijn debuut maakte als professionele tennisser. In de jaren daarna werkte hij gestaag aan zijn carrière en in 2013 won hij zijn eerste ATP-toernooi in Stockholm win. Het jaar daarna zegevierde hij ook tijdens het ATP-tournooi van Acapulco te winnen en bereikte hij de halve finales van Wimbledon. In 2017 behaalde Dimitrov zijn grootste succes tot nu toe, toen hij het ATP World Tour Finals-toernooi won. Hij was de allereerst Bulgaarse tennisser die dit prestigieuze toernooi won.