Iedere Nederlander die sporadisch de radio aanzet, een café onveilig maakt of tv kijker weet ongeveer wel waar het repertoire van volkszanger Frans Bauer. U hoeft maar even een bar in te lopen om een nummer van de Nederlandse legende voorbij te horen komen. Of u nu fan bent van hem of niet, vrijwel iedereen zingt gezellig mee op zo’n avond in de kroeg.

De carrière van Frans Bauer

Frans Bauer, wiens echte naam François van Dooren is, is geboren op 30 december 1973 in Roosendaal. In 1987 begon hij zijn muziekcarrière, met zijn eerste single Ben Je Jong. Echter kreeg de volkszanger pas bekendheid in 1992, toen hij meedeed met het programma All You Need Is Love. Twee jaar later brak hij door als zanger met Als Sterren Aan de Hemel Staan. 

De nummers waar de volkszanger tegenwoordig het meest om bekend staat, zijn Heb Je Even Voor Mij, ‘n Ons Geluk en Zie Je Al Die Zonnestralen. Door de jaren heen heeft de gezellige zanger de harten van de Nederlanders – en tevens ook de Duitsers, met zijn nummer Weil Ich Dich Liebe – veroverd met liveoptredens en verschijningen op televisie.

Kosten voor een optreden van een half uur

Dit jaar zal Frans Bauer 50 jaar oud worden. Hij heeft er dus al heel wat jaartjes op zitten in zijn muziekcarrière, wat ook duidelijk terug te zien is in het vermogen van de man. Zijn succes heeft hem een heus fortuin en bekendheid opgeleverd. Niet voor niets werd hij ooit, relatief vroeg in zijn carrière, vereeuwigd als een wassenbeeld in het Madame Tussaud.

Maar zijn carrière lijkt er nog lang niet op te zitten. Hij weet nog steeds zalen vol te krijgen, zoals zelfs Ahoy Rotterdam. Gezien een kaartje voor Frans Bauer € 80 kost, maakt draait de goedlachse volkszanger per concert zo’n € 800.000 omzet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frans Bauer (@fransbauer)

Gezien Frans Bauer een gewilde volkszanger is, zijn er genoeg mensen die wel eens een optreden van hem zouden willen boeken. En dat kan! Voor een optreden van een half uur vraagt de beste man ongeveer € 10.000. Ook kunt u hem inhuren met live begeleiding van de Holland Showband. Dan wordt het optreden met een kwartiertje verlengd.

Niet aan iedereen besteed dus, maar als u een goed gevulde portemonnee heeft en altijd al een privé-optreden van Frans Bauer heeft willen meemaken, heeft u het er vast voor over. Hij is beschikbaar voor zowel voor privéfeesten als bedrijfsevenementen. Boeken kan hier.