Deze week staat geheel in teken van de Watches & Wonders tentoonstelling van 2023 in de Zwitserse stad Geneva. De grootste horlogemerken zoals Rolex, Patek Philippe en Cartier tonen hier hun nieuwste ontwerpen en meest exclusieve exemplaren. Ook het Amerikaanse merk Jacob & Co. is één van de exposanten van de Watches & Wonders tentoonstelling en introduceerde afgelopen maandag een buitengewoon exclusief horloge.

Jacob & Co. Billionaire Timeless Treasure

Dat de Billionaire Timeless Treasure van het Amerikaanse horlogemerk een zeer sprankelende uitstraling heeft, kunnen we wel stellen. Het uurwerk is volledig ingebed in maar liefst 425 Asscher geslepen Fancy – en Intense gele diamanten. Een Asscher geslepen diamant is een achthoekige diamant met een vierkante vorm en gelaagde facetten. Gele diamanten worden gezien als de koning der edelstenen en het is dan ook niet gek dat er een prijskaartje van maar liefst $ 20.000.000 om het horloge hangt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JACOB & CO. (@jacobandco)

Het vinden van de 425 gele diamanten, die allemaal de juist kwaliteit en kleur hebben, is een taak die zo moeilijk is dat geen enkele persoon dit ooit heeft geprobeerd. Echter ging Jacob & Co. deze uitdaging wel aan en alleen al het verzamelen van alle bijpassende diamanten kostte het Amerikaanse horlogemerk al drie en een half jaar.

Aangezien het zulke zeldzame diamanten zijn ontving Jacob & Co één voor één de juiste diamanten, maar er zaten ook weken tussen dat het tijdrovende proces vastliep en er enkele diamant ontvangen werd.

Jacob & Co. Billionaire Timeless Treasure

Foto: Jacob & Co

Toen de diamanten eenmaal gevonden waren, kon het slijpen en plaatsen van de diamanten beginnen. ”Het ongelooflijke werk van onze edelsteenzetters gebeurde volledig hier, in Genève. We hebben onze expertise op het gebied van hoogwaardige sieraden gecombineerd met onze vaardigheden op het gebied van hoogwaardige uurwerken en hebben onze gedrevenheid gebruikt om te bereiken wat nog nooit eerder is gedaan”, aldus de CEO van Jacob & Co, Benjamin Arabov. De expertise en vaardigheden van het Amerikaanse horlogemerk resulteerde in de indrukwekkende Billionaire Timeless Treasure.

Specificaties van het Billionaire Timeless Treasure horloge

Het uurwerk werd geïntroduceerd als een uniek stuk, wat betekent dat er slechts één Billionaire Timeless Treasure op de hele wereld is. Het horloge is door de ingenieurs van het Amerikaanse horlogemerk voorzien van een speciaal kaliber dat bestaat uit maar liefst 167 onderdelen. Het hand opwindbare kaliber heeft een gangreserve van maar liefst 72 uur. Last but not least werd het totale ruwe gewicht van de diamanten voordat ze geslepen werden geschat op ongeveer 880 karaat. Nadat de experts de diamanten zorgvuldig hebben geslepen, had het uurwerk een totaalgewicht van maar liefst 216,89 karaat.

Wilt u een het horloge eens goed bekijken? Zie dan de video hieronder!