De Brabantse Tijs Verwest, artiestennaam DJ Tiësto, heeft besloten naar de rechter te stappen om $ 18 miljoen terug te krijgen. Volgens hem zou hij verkeerd zijn geadviseerd door een fiscalist genaamd Frank B. en advocatenkantoor Greenberg Traurig, waardoor hij $ 18 miljoen moest betalen. Onterecht, vindt hij.

De carrière van DJ Tiësto

Tijs Verwest werd op 17 januari 1969 geboren in Breda. Van jongs af aan wilde de Brabander een dj worden. Die droom wist hij ook waar te maken: zo brengt hij in 1997 zijn eerste album uit. Naar eigen zeggen zou die nog niet van de grond gekomen zijn, maar Verwest vertelt in RTL Late Night dat een Noor hem belde en zei dat hij 10.000 exemplaren wilde hebben. DJ Tiësto was geboren.

In het jaar 2000 wordt de Nederlander uitgeroepen tot beste dj ter wereld. Zelfs nu is hij nog een geliefde dj die in de ranglijsten niet lager komt dan plek 16. Zijn jaren aan succes hebben hem ook zeker geen windeieren gelegd. Verwest heeft naar verluidt een vermogen van maar liefst € 180 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiësto (@tiesto)

Zijn interesse blijft echter niet alleen steken bij muziek. Zo heeft Verwest samen met een zakenpartner genaamd Jeroen Nuijten een aantal panden gekocht, voornamelijk Brabant. De rechten zouden voor ieder 50 %, echter bleek dit achteraf niet het geval, waardoor Verwest zijn voormalig partner miljoenen verschuldigd was.

Verkeerd advies kost Verwest $ 18 miljoen

Ook heeft Verwest ook een akkefietje met adviseur Frank B, die wordt omschreven als de ‘fiscalist van de sterren’. De Brabander wilde in 2016 emigreren naar New York, in een weelderig penthouse om precies te zijn, waarna hij de Amerikaanse fiscalist om belastingadvies vroeg. Dankzij verkeerde adviezen is Verwest verplicht om nog $ 18 miljoen aan boetes en belastingen te betalen aan Frank B. Daar steekt de Brabantse dj een stokje voor: Verwest stapt naar de rechter om de $ 18 miljoen terug te krijgen.

Verwest is niet het enige slachtoffer van Frank B. De ‘fiscalist van de sterren’ is laatst opgepakt in Italië op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten. De adviseur was werkzaam bij Greenberg Traurig en regelde de fiscale zaken naast die van Verwest ook van onder andere Afrojack en Linda de Mol. Volgens de Amerikaanse belastingdienst en openbaar aanklager heeft Frank B twee dj’s geholpen bij het voor $ 100 miljoen ontduiken van de belasting in de VS.