Profvoetballer, rapper en voortvluchtige. Quincy Promes is het tegenwoordig allemaal. De Nederlander speelt momenteel nog gewoon zijn wedstrijden in Rusland, terwijl het Openbaar Ministerie (OM) hem wil berechten voor zijn betrokkenheid bij drugshandel én het breed uitgemeten steekincident.

Promes waant zich ontastbaar in Rusland

Voetballer en rapper Promes begon zijn voetbalcarrière bij Ajax Amsterdam, maar speelde daarna bij clubs als FC Twente, Sevilla FC en momenteel staat hij op de loonlijst van Spartak Moskou, waar hij afgelopen jaar werd uitgeroepen tot beste voetballer van het jaar. Naast zijn clubcarrière heeft Promes ook een indrukwekkende internationale carrière bij het Nederlands nationaal elftal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Quincy Promes (@qpromes)

Hoewel Promes ongetwijfeld wil dat we het gaan hebben over zijn rap- of voetbalkwaliteiten, moeten we het toch eerst over de olifant in de kamer hebben. De Nederlander wordt namelijk beticht van een aantal serieuze criminele feiten. Op 5 juni verwacht de rechter hem in Amsterdam in de zaak waarin hij wordt verdacht van het neersteken van zijn neef. In 2020 zou hij hem met een mes in de knie hebben gestoken tijdens een feestelijke aangelegenheid. Het OM heeft twee jaar cel geëist tegen de 50-voudig Oranje-international.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Quincy Promes (@qpromes)

Door middel van telefoontaps, waarin Promes zichzelf verloochend, wist het OM een zaak te starten, maar op verzoek van de advocaten gaat de rechtbank nu bekijken of die taps wel rechtmatig zijn in de mishandelingszaak. Ook wordt zijn naam genoemd in een drugsonderzoek.

Tot op heden heeft Promes geen enkele zitting bijgewoond. Hij verlaat Rusland op geen enkel beding, waarschijnlijk omdat vreest te worden aangehouden. Ondanks alle aantijgingen blijven enkele Oranje-internationals hem steunen, waaronder Memphis Depay.

Lamborghini Urus van Quincy Promes

We houden het proces nauwlettend in de gaten, maar in de tussentijd willen we het hebben over zijn liefde voor auto’s. Quincy Promes heeft meerdere voertuigen tot zijn beschikking gehad, maar het kroonjuweel van zijn collectie is zonder twijfel zijn Lamborghini Urus (2019), het bestverkochte model van de Italiaanse autofabrikant, met een hoogglansafwerking.

Van dit model staan er minder dan 150 op Nederlands kenteken. Zijn exemplaar wordt aangedreven door een  4.8-liter V8-motor met 651 pk. Vanaf stilstand accelereert zijn SUV binnen 3,6 seconden naar de 100 km/h, terwijl de topsnelheid ligt op 305 kilometer per uur. Wat kost het geintje? Hij betaalde er destijds € 323.181 voor. Zie hieronder foto’s van de krachtige SUV van Italiaanse makelij.

@carspotternl_020Lamborghini Urus van voetballer Quincy Promes♬ origineel geluid – Carspotternl_020