Heeft u altijd al gedroomd van een woonboerderij in de natuur op een waddeneiland? Dan heeft u geluk! Op Texel staat er een riante woonboerderij te koop, die is voorzien van alle gemakken waardoor u eigenlijk nooit meer het eiland hoeft te verlaten.

De geschiedenis van woonboerderij ‘Groenendaal’

Deze woning komt oorspronkelijk uit 1670 en was destijds eigendom van de Familie Dijt. Na een lange tijd kwam in 1837 de woning in handen van familie Witte, waarna helaas door een onbekende oorzaak de boerderij in 1940 afbrandde. Een nieuwe woning werd gebouwd en in 2012 werd de woning gerenoveerd met respect voor het originele ontwerp.

Woning Funda

Foto: Funda

De woning met een woonoppervlakte van 350 vierkante meter is gesitueerd in Texel, vlakbij het meest zuidelijkste gelegen dorp Den Hoorn, waar u terecht kan bij de lokale winkels voor wat heerlijke borrelhapjes. Daarnaast biedt deze woning de mogelijkheid om te wonen tussen de landerijen, het bos, de duinen en natuurlijk niet te vergeten het strand van Texel.

Sleutel in het gat, deur openen en vervolgens staat u in de entreehal die vervolgens via dubbele deuren toegang geeft tot de riante woonruimte welke is voorzien van een glazen pui. Echter kunt u de woning ook gewoon betreden via de achterdeur, zoals de meeste Texelaars dat doen.

Uitzicht op de weilanden

De gehele begane grond is voorzien van eikenvloerdelen en wordt vooral gebruikt als leefruimte. Ook is hier een sierlijke keuken die is voorzien van alle gemakken. Mocht u een heerlijke maaltijd aan het bereiden zijn dan heeft u via de riante raampartijen een buitengewoon mooi uitzicht op de weilanden richting het Dennenbos.

Woonboerderij

Foto: Funda

Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot het indrukwekkende en knusse voorhuis. Het voorhuis is voorzien van een slaapkamer met een en suite badkamer en waar het voorhuis gebouwd is als gastenverblijf, kunt u het natuurlijk ook gebruiken voor andere doeleinden. Kiest u voor een chillruimte voor de kinderen of gaat u de ruimte verhuren aan bezoekers van Texel?

Wanneer u de trap neemt naar de eerste verdieping bevindt u zich op het bovenste gedeelte van de vide met eettafel en de open haard. Vanaf de vide kunt u met een trap zich verplaatsen naar de entresol, waar twee slaapplaatsen aanwezig zijn. De ruime overloop heeft toegang tot verschillende ruimtes, waaronder een slaapkamer met een en suite groene badkamer. Aangrenzend aan de groene badkamer ligt een royale blauwe badkamer, beide badkamers zijn voorzien van een heerlijke regendouche.

Na een heerlijke douche kunt u vanuit de blauwe badkamer via een doorloop de walk-in-closet inlopen. Hier kunt u een prachtige outfit uitkiezen om vervolgens door te lopen naar de masterbedroom en u hier verder klaar te maken voor een feestelijke avond.

Een perceel ten grote van een ruim voetbalveld

De woning bevindt zich op een perceel van 6298 vierkante meter, dat is even groot als ruim één voetbalveld. Echter, wat vindt u allemaal op dit enorme perceel? Het perceel komt samen met een aangelegd terras en een overkapping, de perfecte plek om in het voorjaar al heerlijk te genieten van de zon. Overal waar u kijkt, ziet u in de Engelse tuin zitjes, bomen, bloemen en looppadden. Het is de perfecte locatie om een bruiloft te organiseren of een formidabel ’s zomers feest te geven met al uw amices.

Tuin

Foto: Funda

De tuin biedt de mogelijkheid om te parkeren op eigen terrein en last but not least bevindt zich achter de woning een groot bijgebouw. Het bijgebouw kan gebruikt worden als kantoorruimte of een ware hobbyruimte. Al met al beschikt het huis over genoeg voorzieningen en faciliteiten, waardoor u eigenlijk het eiland niet meer hoeft te verlaten.

Bent u geïnteresseerd in de woonboerderij? Dan kunt u hier de advertentie bekijken op Funda. Voor een prijs van € 2.975.000 kunt u zomaar de nieuwe eigenaar worden van de prachtige woonboederij.