Voor diverse succesvolle artiesten is vliegen met een privéjet met regel dan uitzondering. Ondertussen weten we allemaal dat vliegen niet de meest klimaatneutrale vorm van transport is – al helemaal niet privé – dus kiezen een aantal ervoor om niet meer met privéjets te vliegen. Zo nu ook Ellie Goulding.

Wie is Ellie Goulding?

Ellie Jane Goulding werd op 30 december 1986 geboren in Hereford, Verenigd Koninkrijk. Sinds 2008 is de Britse zangeres actief in de muziekindustrie, wat sinds 2010 echt van de grond kwam met haar eerste debuutalbum genaamd Lights. Ze is vooral bekend om de nummers Love Me Like You Do, Burn en Starry Eyed.

Sinds 2017 is de Britse zangeres actief bij de Verenigde Naties als ‘Global Goodwill Ambassador’, wat inhoudt dat zij zich voor de VN inzet als milieu-ambassadeur. Zo heeft ze een paar maanden geleden in een video wereldleiders uitgedaagd om in de Rode Zee te zwemmen om te zien welke ecosystemen er op het spel staan door klimaatverandering.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door elliegoulding (@elliegoulding)

Geen privéjet meer

Onlangs sprak Ellie Goulding zich uit over privéjets. Ze zou zelf jaren geleden met privéjets hebben gevlogen, maar ze heeft besloten dat niet meer te doen. “Tien jaar geleden heb ik weleens in een privévliegtuig gezeten. Ik was toen nog niet zo op de hoogte van klimaatverandering en de impact van bijvoorbeeld vliegen. Ik geef meteen toe dat ik onwetend was,” vertelt ze in een interview.

De artiest wordt echter nog overal op sociale media achtervolgd met haar verleden. Zo vertelt ze dat zodra ze op Twitter over klimaat begint, mensen foto’s delen van haar naast een privéjet met de tekst: “Dit ben jij toch?”.

Alle stappen tellen mee

Desondanks blijft Goulding zich inzetten voor het klimaat. Ze vindt dat alle kleine stappen meetellen. “Ik laat de kraan niet zomaar lopen tijdens het tandenpoetsen, ik probeer alles te recyclen.” Het is ingewikkeld om klimaatneutraal te toeren als artiest, maar Goulding wil daar toch haar best voor doen. “Maar ik wil alleen nog optreden als daar wel rekening mee wordt gehouden. Het zou me boos en verdrietig maken als dat niet het geval is. We doen ons best om Live Nation en de zalen waar we spelen daar ook bewust van te maken. Alle partijen zouden zich daar vol voor moeten inzetten.”

Ellie Goulding is niet de enige beroemdheid die zich inzet voor klimaatverandering. Zo spreken ook onder andere Leonardo DiCaprio en Mark Ruffalo zich uit voor het milieu en doen er verschillende acteurs en artiesten mee als ambassadeurs van de VN. Ze hopen zo allemaal een steentje bij te kunnen dragen aan het veranderende klimaat.