Elon Musk heeft wederom de aandacht getrokken door een opmerkelijke wijziging met betrekking tot zijn Twitter. Hoewel het socal media-platform inmiddels al minder dan de helft waard is ten opzichte van het bedrag waar Musk het voor kocht, blijft hij opmerkelijke wijzigingen doorvoeren, zoals het schrappen van diverse banen.

Aanklacht van $ 258 miljard tegen Elon Musk

Elon Musk heeft verschillende rechtszaken lopen, maar diegene waar momenteel al zijn aandacht naartoe gaat, is een aanklacht van $ 258 miljard. Dat is meer dan de $ 178 miljard waar hij hedendaags volgens Bloomberg over zou beschikken.

Keith Johnson en een groep vertegenwoordigers beweren dat Musk opzettelijk de prijs van Dogecoin heeft opgedreven en daarmee een piramidespel opzette om er van te profiteren. Doelend op zijn tweets over Dogecoin, de eigenzinnige cryptocurrency die begon als een internetmeme.

De advocaten van Musk hebben echter een motie ingediend om de aanklacht af te wijzen. Ze stellen dat de zaak gebaseerd is op onschuldige en soms dwaze tweets die Musk in de loop der jaren heeft geplaatst. “Er is niets onwettigs aan het tweeten van steunbetuigingen of grappige foto’s over een legitieme cryptocurrency die nog steeds een marktkapitalisatie van bijna 10 miljard dollar heeft”, schreef de verdediging van de Tesla-, Twitter-, en SpaceX-CEO.

Nieuws op zich, maar niet hetgeen waar we het verder over willen gaan hebben. Dogecoin is namelijk zelf is de laatste tijd ook veelvoudig in het nieuws geweest vanwege de enorme stijging van de waarde, die voor een groot deel te danken is aan de steun van Musk. De cryptocurrency heeft momenteel een marktkapitalisatie van bijna $ 10 miljard.

Logo van Dogecoin op Twitter

Het logo van Dogecoin verscheen vandaag zelfs op de website van Twitter, zoals hij had beloofd, wat leidde tot een stijging van 20% in de waarde van de munt. Dit is slechts een voorbeeld van de groeiende populariteit van Dogecoin en de invloed die Musk heeft op de koers van cryptocurrencies.

Twitter

Foto: screenshot Twitter

Maar ondanks de groeiende populariteit van Dogecoin zijn er ook critici die beweren dat het een piramidespel is en dat het geen intrinsieke waarde heeft. Toch blijft de cryptocurrency voorlopig nog steeds groeien, en het is nog maar de vraag hoe de rechtszaak tegen Musk zal aflopen.