Werken met kostbare objecten, zoals supercars, moet iedere dag spannend zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan zomaar eens enorm duur uitpakken. Zo ondervond ook een heftruckchauffeur in China, nadat hij per ongeluk een “professionele oven”  op de motorkap van een felrode sportwagen met het merkembleem van Ferrari dumpte. Uiteraard niet volgens plan.

Ferrari F8 Tributo beschadigd door oven

Hoe slecht uw dag ook verloopt, erger dan deze Chinees zal het vast niet gaan. Het incident werd oorspronkelijk gedeeld op Weibo, een Chinees social media-platform, maar ging later viraal op het Twitter van Elon Musk. Aangezien er geen context bij is verleend, is het vooralsnog gissen hoe het precies heeft kunnen gebeuren en wat de gevolgen zijn. De witte Mercedes ernaast komt met de schrik vrij.

Twitteraars speculeren dat het over een professionele oven gaat. Mogelijk zelfs een pizzaoven, wat nogal ironisch is gezien de Italiaanse aard van beide gevallen. Volgens Reddit-gebreukers zou het ook mogelijk zijn dat de vorken te smal waren afgesteld.

Schadeformulier

Er zijn enkel videobeelden van ná het incident, waardoor de omvang van de schade lastig in te schatten. Maar gezien het formaat van de oven kunnen we ons voorstellen dat de reparatiekosten niet mals zullen zijn. Op basis van uiterlijke kenmerken lijkt de schade wel beperkt te zijn tot de motorkap en eventueel de voorbumper.

Waar mensen werken worden nou eenmaal fouten gemaakt, maar zal de heftruckchauffeur moeten vrezen voor zijn baan? Wie zal het zeggen? We hopen in ieder geval dat beide partijen goed verzekerd zijn.