Ciro Immobile is tegenwoordig een van de meest gevierde Italiaanse voetballers. Afgelopen weekend reed hij samen met zijn twee dochters door Rome. Dat veranderde al gauw in een nachtmerrie. Vlakbij Ponte Matteotti, op slechts vijf minuten afstand van het Olympisch Stadion van Lazio, waar Immobile voetbalt, raakte hij betrokken bij een desastreus tramongeluk.

Lazio-spits Ciro Immobile betrokken bij heftig ongeluk

Ciro Immobile is een Italiaanse voetballer die niet alleen spits, maar ook de aanvoerder is bij de Italiaanse club SS Lazio. Hij staat bekend om zijn doelgerichtheid en is een van de meest productieve spitsen in Europa. In totaal heeft Immobile meer dan 250 doelpunten gescoord in zijn professionele carrière, waaronder meer dan 190 doelpunten in de Serie A. Ook zit hij al sinds 2014 bij het Italiaanse nationale team.

Daar had het zomaar eens bij kunnen blijven steken, want zijn recente ongeluk had veel erger kunnen uitpakken. Ondanks de schade aan de zwarte Landrover Defender kwamen hij en zijn twee dochters grotendeels met de schrik vrij. Hij en één van zijn dochters zouden wel een gebroken rib hebben opgelopen aan de botsing.

“Gelukkig ben ik in orde, alleen mijn arm doet een beetje pijn”

Hoewel de politie nog geen uitspraak heeft gedaan over hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, reed de trambestuurder volgens  Immobile zelf door rood. “Ik draaide lichtjes naar links – je kunt zien dat de auto alleen aan één kant is geraakt. De tram reed door rood, maar ik heb nu niet echt zin om erover te praten”, zei hij in gesprek met lokale media. “Gelukkig ben ik in orde, alleen mijn arm doet een beetje pijn”

Getuigen bevestigden het verhaal van Immobile en verklaren dat de tram het verkeerslicht had genegeerd. De trambestuurder spreekt dit zelf echter tegen: “Ik herinner mij een groen verkeerslicht toen ik passeerde, en dat de auto waarmee ik botste op volle snelheid aan kwam gereden.”

Immobile begon zijn professionele carrière bij Sorrento in 2008, voordat hij naar Pescara verhuisd, maar sindsdien heeft de spits bij verschillende clubs gespeeld, waaronder Juventus, Borussia Dortmund, Sevilla en Torino. Zijn meest succesvolle seizoen was in 2017-2018, toen hij 29 doelpunten maakte voor Lazio in de Serie A en de Gouden Schoen won als de topscorer van Europa.