Altijd al willen ervaren hoe het is om een lid van een koninklijke familie te zijn? Het is mogelijk. Zelfs als u geen miljonair bent. U kunt namelijk voor nog geen € 700.000 in een kasteel wonen, al zit er wel een addertje onder het gras.

Slot Ter Hooge in de Nederlandse provincie Zeeland

Dit koninklijke slot bevindt zich in Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland. Zijn historie stamt terug uit de 13e eeuw, echter is het kasteel zoals wij hem nu kennen pas in 1752 gebouwd.

Hoewel de aanbieding wellicht een oud kasteel betreft, wordt u voor de zeven ton alleen de eigenaar van één van de vier appartementen. Het slot werd namelijk in 1985 opgesplitst in vier appartementen, waarvan één op dit moment te koop staat op Funda. Desalniettemin een absolute buitenkans, gezien het prachtige monument alleen al vanaf de buitenkant een lust voor het oog is.

Het slot is gelegen op een stuk grond van circa 60 hectare, dat door de stichting wordt beheerd. Als bewoner heeft u hier dus geen omkijken naar en kunt u volop genieten van het appartement en de rijke omgeving.

Indeling van het appartement

Het appartement Koudekerskseweg 200 b omvat een woonoppervlak van maar liefst 175 m², waarin zich drie slaapkamers bevinden. Het appartement is te bereiken via de entree die uitkomt in een gemeenschappelijke hal, compleet in traditionele stijl. Hier kunnen de bewoners van het slot heerlijk zitten om met elkaar in gesprek te gaan.

Eenmaal in de woning binnengekomen, zult u waarschijnlijk opmerken dat deze wat moderner is aangekleed. Hoewel vele kamers nog echt het koninklijke gevoel uitstralen, hebben zowel de hal als het toilet en de badkamer een moderne laag gekregen.

Slot Ter Hooge

Vanuit de hal kunt u de woonkamer bereiken. Zodra u hier binnenstapt, zal het gevoel van vorstelijkheid meteen wederkeren, gezien de stijl van de woonkamer volledig past bij het kasteel. In de kamer bevindt zich nog een traditionele haard met sierlijke afwerkingen. Er zijn een aantal grote ramen aanwezig die de woonkamer voorzien van natuurlijk licht. Het plafond is afgewerkt met een sierlijst. De keuken is ruim opgesteld met fraaie witte keukenkastjes en moderne apparatuur, die het kasteelleven u zeer gemakkelijk zullen maken.

De master bedroom is te bereikeen vanaf de andere kant van de hal en heeft een eigen badkamer geheel met inloopdouche en toilet. U zult bij het zien van deze slaapkamer gelijk denken dat u de slaapkamer van prinses Beatrix bent ingewandeld: een kroonluchter hangt in het midden van de kamer met daaronder een prachtig ruim bed en kleurrijke muren en gordijnen.

Slot Ter Hooge

Naast de slaapkamer bevindt zich een net kantoor met een aanrijkende zitruimte, perfect voor als u even wilt vertoeven in de rust. Via de gezamelijke zolder komt u bij de andere twee slaapkamers met badkamer en twee bergingsruimtes. Deze slaapkamers hebben uitzicht op de prachtige vijver en het landschap dat zich achter het kasteel bevindt. Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen!

Verder is er ook nog een grote eigen kelder aanwezig, die perfect gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld wijnopslag. In de kelder zijn de oorspronkelijke kasteelmuren nog zichtbaar en lopen lange gangen onder het kasteel door.

Bent u geïnteresseerd in dit prachtige appartement van Slot Ter Hooge? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Voor alle aanstormende vorsten met een gevulde portemonnee is dit prachtige appartement beschikbaar op Funda voor maar liefst € 675.000 kosten koper.

Slot Ter Hooge
Kasteel