Dat mensen soms flink wat geld over de balk smijten voor een luxe auto is algemeen bekend. Maar een Koenigsegg Regera is toch wel echt next level. Hoewel zelfs dit standaardmodel alles behalve standaard is, hebben klanten van de Zweedse autofabrikant opties voor talloze extra’s. En dat zorgt voor astronomische bedragen.

Candy liquid blue

Het Zweedse automerk introduceerde de Koenigsegg Regera in 2015, als opvolger van haar oudere zus de Agera. Bij voorbaat was al duidelijk dat er slechts 80 exemplaren gemaakt zouden worden en afgelopen jaar rolde de laatste Regera de Zweedse fabriek uit. Wie dus nu op zoek is naar een Regera, moet het hebben van een tweedehands model.

Laat nu net een wel heel bijzonder exemplaar geveild worden op de Amerikaanse veilingsite, Bring a Trailer. De eigenaar kocht de Koenigsegg Regera in 2021 en liet de auto voor maar liefst $ 1.000.000 upgraden.

Koenigsegg Regera

Foto: Bring a Trailer

De eigenaar van de auto liet de Regera wrappen in een ‘candy liquid blue’ kleur en hiervoor rekende Koenigsegg alleen al $ 82.000. Daarnaast werd er ook torenhoge bedragen gevraagd voor de standaard onderdelen. Zo werd er voor de airbag een bedrag van $ 15.000 gevraagd en voor de remmen vroeg het Zweedse merk $ 6.000.

Koenigsegg Regera

Foto: Bring a Trailer

De grootse kostenposten waren echter de ‘Ghost’- en ‘Environmental Power Upgrade’ pakketten. Het ‘Ghost’ pakket zorgt voor een beter downforce door het plaatsen van wat vleugels en heeft een waarde van $ 285.000. De eigenaar van de Regera heeft wel aan het milieu gedacht, want de auto kan dankzij het Environmental Power Upgrade pakket rijden op E85 benzine en de auto heeft hierdoor gelijk meer vermogen. Dit duurzame pakket had alleen wel een prijskaartje van $ 250.000.

Koenigsegg Regera

Foto: Bring a Trailer

Last but not least wilde de eigenaar overduidelijk een touch of gold geven aan zijn Regera, want voor een bedrag van maar liefst $ 200.000 liet hij enkele gouden accenten aanbrengen in zowel de binnenkant als de buitenkant van de auto.

Specificaties van de Koenigsegg Regera

De Koenigsegg Regera wordt aangedreven door een 5,0-liter V8 motor en drie elektromotoren en heeft een vermogen van 1.500 pk en 1.986 Nm.  De topsnelheid van het blauwe sportmodel is 480 km/u en is in staat om vanuit stilstand op te trekken naar de 100 kilometer per uur in minder dan 2,8 tellen. Ten slotte kan de Koenigsegg Regera vanuit stilstand optrekken naar de 400 km/u in slechts 31,49 seconden.

Mocht u helemaal fan zijn van de blauwe Regera, dan kunt u nu een bod uitbrengen op de Amerikaanse veilingwebsite Bring a Trailer. Wel moet u dan het huidige bod overbieden dat nu staat op $ 2.600.000 en dan moet u geluk hebben dat u niet wordt overboden, aangezien de auto nog vijf dagen geveild kan worden. Nooit geschoten is altijd mis!