Britse stencilkunstenaar James Penfold, beter bekend als Penny, zit met zijn handen in het haar. Zijn harde schijf vol met honderden kunstwerken is verdwenen en hij vraagt aan zijn volgers hem te helpen. Penny is bereid om een flinke beloning uit te reiken aan diegene die zijn laptop boven water krijgt.

James Penfold de Britse stencil kunstenaar

Penfold was eerst werkzaam als neurochirurg, maar heeft zijn carrière als arts opgegeven om zijn droom om kunstenaar te worden, waar te maken. De afgelopen jaren heeft hij met behulp van zijn handen en een scalpel zich gespecialiseerd in het maken van zeer gedetailleerde kunststukken.

De Britse kunstenaar resideert in een mooie woning in in Oost-Londen. Na een zorgeloze vakantie keerde hij terug naar zijn woning, maar daar bleek te zijn ingebroken. Niet alleen zijn er talloze  kunstwerken gesloten, ook zijn harde schijf was verdwenen. “Ik voel me helemaal kapot”, meldt de kunstenaar op Instagram. Omdat er geen back-up op de cloud is gemaakt, dus zijn harde werk is dus misschien wel voor niks geweest, daarom doet Penny er alles aan om zijn harde schijf terug te krijgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Penny (@onepennypiece)

Nu zijn harde schijf is gestolen, met al zijn dierbare kunstwerken zit Penny in zak en as. ”Het is letterlijk alsof ze een deel van mij hebben gestolen ”, aldus James Penfold.  Op Instagram laat de Britse kunstenaar dan ook weten dat hij bereid is om een flinke beloning van $ 1.200.000 te betalen voor degene die zijn waardevolle laptop vindt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Penny (@onepennypiece)

Een van zijn kunstwerken waar hij onder andere mee bezig was, is een in opdracht gemaakt portret van Batman. Het portret was gemaakt van honderden vleermuis afbeeldingen die Penny met de hand in stencils wilde snijden om vervolgens het portret van Batman op een ongesneden vel met Amerikaanse dollarbiljetten wilde leggen.

Alhoewel mensen zijn kunst misschien kunnen stelen, kan geen enkel iemand het talent van de Britse kunstenaar jatten. Zijn volgers steken Penny een hart onder de riem en ondertussen blijft de kunstenaar hopen om een belletje met het goede nieuws dat zijn laptop is terug gevonden.