Iedereen wil zijn of haar hond in de watten leggen, maar hoe ver zou u daarvoor gaan? Ene Robbie Timmers heeft aangetoond een stapje verder te gaan dan de meesten en bouwde op zijn landgoed in Thailand een eigentijds hondenhuis. Het twee verdiepingen tellende hondenhok met airconditioning heeft een chique zwarte afwerking, beveiligingscamera’s, slimme verlichting en een schuifdeur naar de veranda.

Speciaal ontworpen voor zijn vijf viervoeters

Het 3 meter hoge herenhuis is ontworpen en geïnstalleerd voor de vijf honden van het stel. Maar tot de teleurstelling van meneer Timmers zetten zijn honden nooit een voet in huis en staat het tegenwoordig grotendeels leeg. “Ik moet eerlijk zijn, mijn honden hebben nooit een voet in huis gezet”, verlt Timmers aan The Wall Street Journal. “Ze vonden het gewoon niet leuk.”

Al die moeite voor niks. Bovendien kostte het hem $ 10.000 om het hondenhuis te bouwen. Weggegooid geld. Aanvankelijk wilde hij het huis nog extravaganter maken, maar daar stak zijn vrouw een stokje voor. Maar als zij niet had gezegd, lag er naast de voordeur ook een zwembad voor de honden.

Het ongeveer drie meter hoge hondenherenhuis is geïnstalleerd als een ontspannende ruimte voor de harige viervoeters van het stel en bevindt zich in de achtertuin van hen. Ook matcht het qua ontwerp met hun eigen huis “Ik wilde iets hebben dat er cool uitziet.”

Honden die in weelde leven

Dat heeft vijftal honden besloot de woning te weigeren, zegt nog niet dat alle honden afzien van luxe. Zo woont de Duitse herder Gunther VI in een landhuis in Toscaanse stijl in Miami en de honden van Paris Hilton genoten van een twee verdiepingen tellende villa in Spaanse stijl met airconditioning, bekend als “Doggie Mansion”, met een kroonluchter en een balkon met smeedijzeren reling.