Eén van de meeste feestelijke dagen van het jaar in Nederland zit er weer op. Heel Nederland was oranje gekleurd en op iedere straathoek was wel iets te doen. Ook op de Amsterdamse Zuidas. Rond middernacht zagen mensen daar een vuurwerkshow losbarsten die zijn weerga niet kent.

Penthouse van Dj Martin Garrix

De verantwoordelijke? Niemand minder dan Martijn Garritsen, beter bekend onder zijn artiestennaam Martin Garrix. Wanneer hij niet op tour is, resideert hij luxueus in zijn penthouse op de Zuidas.

De gevierde dj besloot hier niet één, maar die appartementen op te kopen: de drie bovenste van het gebouw. Deze liet hij ombouwen tot een gigantisch penthouse met 200 m2 aan woonoppervlak. De perfecte locatie voor een feestje tijdens Koningsdag, vindt Garritsen.

Indrukwekkende vuurwerkshow

Zoals ieder jaar pakte hij groots uit met een indrukwekkende vuurwerkshow. Daar had hij van de gemeente Amsterdam goedkeuring van gekregen. Op beelden van meerdere personen is te zien hoe het eraan toeging.

Enkele uren eerder stond de dj als hoofdact op festival Kingsland bij de Rai, vlakbij zijn penthouse. Als klapper op de vuurpijl liet hij later op de avond voor duizenden euro’s aan vuurwerk in rook opgaan. Onder begeleiding van een aantal hitjes uiteraard. Maar gezien zijn geschatte vermogen van € 45 miljoen zal hij daar absoluut niet van wakker liggen.