Een hole-in-one slaan is op zichzelf al een fantastisch gevoel, maar zeker wanneer er prijs te winnen valt. Tijdens een doodgewoon potje golden op Golfbaan Delfland sloeg amateur- en clubgolfer Koos Kuyvenhoven in één keer raak en dat leverde hem een kostbaar Rolex-horloge op.

Hoofdprijs van de Rolex Ace Challenge was een Rolex GMT-Master II

Kuyvenhoven won het Zwitsers uurwerk door deel te nemen aan de zogenoemde Rolex Ace Challenge. In principe kan iedereen daar aan meedoen. Op de tweede hol op de golfbaan in het Zuid-Hollandse Delfland kan iedere golfer een QR-code scannen om een app te downloaden. Via die weg kunnen zij zich aanmelden.

Op 9 februari besloot Kuyvenhoven een poging te wagen. En hoe! “Mijn flightgenoot vond dat we mee moesten doen met de Ace Challenge omdat er toch niemand achter ons speelde”, vertelt hij aan Golf.nl. “Nadat we dat gedaan hadden sloeg hij de bal op de green. Mijn bal leek voor de vlag te eindigen, want hij landde op de voorgreen. Ik keek niet meer, maar mijn maatje zag ‘m de hole in gaan.”

“Onbekende golfers kwamen mij zelfs feliciteren”

Een onwerkelijk gevoel, aldus Kuyvenhoven. Gelukkig kan hij dat gevoel nog duizenden keer herleven, want zijn winnende slag staat op camera. Iedere deelnemer aan de challenge ontvangt namelijk binnen enkele minuten zijn of haar slag: er staan twee camera’s gericht op de desbetreffende hole.

Daarnaast wordt hij iedere keer als hij naar zijn pols kijkt weer herinnert aan die ene onvergetelijke februaridag, want daar hangt nu de hoofdprijs: een Rolex GMT-Master ll ter waarde van zo’n € 11.000. Op vrijdag 31 maart werd het gewonnen horloge “feestelijk uitgereikt” aan Kuyvenhoven.

Dit was echter niet de enige prijs die te winnen valt. Via de app kunnen golfers ook geld inzetten. Wie het voor elkaar krijgt om de bal binnen één meter van de pin te slaan, wint twintig keer zijn of haar inleg. “Het is een leuk initiatief voor nieuwe golfers”, verklaart Mart Jan Groenendijk, directeur van  Golfbaan Delfland. “We proberen veel dingen aan te bieden die niet moeten maar wel mogen.”