Bastiaan van Schaik is een Nederlandse stylist, presentator en mode-ondernemer. De Rotterdammer was jarenlang de vaste stylist van de Nederlandse zangeres Anouk. Hoewel hij succesvol blijkt te zijn in zijn discipline, ondervind hij nogal wat moeite om van zijn hoofdstedelijke appartement af te komen.

Profiel van stylist Bastiaan van Schaik

Van Schaik begon zijn carrière als stylist en heeft gewerkt voor verschillende modebladen en televisieprogramma’s. Zo presenteerde hij onder meer de televisieprogramma’s “Project Catwalk” en “Shopping Queens” en hij is de eigenaar van verschillende modezaken, waaronder de Bastiaan van Schaik Concept Store in Amsterdam.

De Rotterdammer heeft dus een loftwoning in Amsterdam, maar de verkoop daarvan wil niet bepaald vlotten. Maar waar ligt dat aan? Aan het uitzicht, de inrichting en de ligging (gelegen in het historische kantinegebouw van de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij (KNSM)) zal het niet liggen. Is het dan de vraagprijs? Let’s see.

Bastiaan van Schaik

De in 2011 gerenoveerde loftwoning (gemeentelijk monument) is werkelijk uniek te noemen en heeft een vloeroppervlak van maar liefst 243 m2. De gevelbrede glaspui biedt vrij uitzicht over het water. De woning is te betreden via een trap en een elektrisch bedienbaar luik, terwijl een gashaard sfeer toevoegt aan de woon/eetkamer toe. De op maat gemaakte, open keuken met kookeiland voelt ruimtelijk aan vanwege de plafondhoogte van meer dan 6 meter.

Gigantische slaapkamer

Een wenteltrap brengt u de naar bovenverdieping, waar de uitzonderlijk ruime slaapkamer zich bevindt. Deze kamer is zo groot, dat het gemakkelijk kan worden opgedeeld in twee of zelfs drie kamers. Er is een combinatie van wonen en werken mogelijk en de visgraat parketvloeren zijn extra geïsoleerd.

In de zomer kan de luchtverwarming ook worden gebruikt als extra ventilatie. Maar gezien er een zwemsteiger voor de deur is, kunt u tegen die tijd ook afkoeling zoeken buitenshuis.

Momenteel is de vraagprijs € 1.495.000, een stuk minder dan Van Schaik er aanvankelijk voor wilde. Zelf kocht hij volgens Bekende Buren zijn optrekje in oktober 2005 voor een bedrag van € 539.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van € 590.000. In 2020 werd de vraagprijs nog aangepast naar €1.695.000, maar in oktober van 2021 werd dan twee ton van af gesnoept.