Sportwagens en profvoetballers zijn als kaviaar en vodka: ze kunnen haast niet zonder elkaar. Toch zijn er uitzonderingen. In het mondiale profvoetbal zijn er enkele spelers die niet te koop lopen met hun welvaart. Een goed voorbeeld daarvan is Chelsea-speler N’Golo Kanté. Hij haalde meermaals krantenkoppen aangezien hij af en toe de trein naar trainingen pakte of achter het stuur kroop van zijn Mini Cooper, maar deze is toch ingeruild voor een ander model.

De Mini Cooper van N’Golo Kanté heeft een diepe betekenis

Een aantal fans wachten gewoontegetrouw buiten de poort van Cobham Training Centre, het trainingscentrum van voetbalclub Chelsea, om op beeld vast te leggen in wat voor soort auto’s de spelers vertrekken en aankomen. We zien diverse Mercedessen, Lamborghini’s en Ferrari’s in haast alle kleuren van de regenboog.

N’Golo Kanté werd lang op het schild gehesen vanwege zijn nuchterheid, wat hij etaleerde door te blijven rondrijden in een auto ter waarde van rond de € 15.000. Maar dat had een prachtige reden, maakte zijn voormalig ploeggenoot Antonio Rudiger bekend. “Alles aan Kante is authentiek. Zelfs de Mini Cooper — mensen lachen erom, maar er zit een echt verhaal achter. Het was een droom voor hem om de Premier League te halen, waar hij vandaan kwam, en de Mini was de eerste auto die hij kocht toen hij in Engeland aankwam. Voor hem is het dus niet zomaar een auto. Het heeft een diepe betekenis”, aldus de huidige Real Marid-verdediger.

Mercedes GLE

Of hij zijn Mini Cooper heeft weggedaan is niet bekend, maar hij werd onlangs gespot in een spierwitte Mercedes GLE. Dat kan hij zich prima veroorloven, want nadat hij in 2016 een contract bij The Blues tekende van € 36.000.000 harkt hij naar verluidt een maandsalaris binnen van £ 290.000, omgerekend meer dan € 327.000, waarmee hij een van de grootverdieners van de club is.