Project Akira is het eerste jacht in Heesen’s nieuwe serie van volledig aluminium jachten. De werf presenteerde het ontwerp van de megalomane sloep een poos gleden tijdens de Monaco Yacht Show in 2019, maar wie interesse heeft, moeten we helaas teleurstellen. Het 57 meter lange jacht heeft namelijk een eigenaar. “We zouden niet blijer kunnen zijn dat we deze familie hebben gekoppeld aan zo’n uitstekende Nederlandse scheepswerf”, aldus de betreffende jachtmakelaar.

Project Akira heeft een eigenaar

De bouw van project Project Akira, voorheen YN 20457, begon in februari 2022 en de meest recente mijlpaal, naast het 25-jarige jubileum van de werf, werd gemarkeerd op 18 november 2022, toen de twee IMO Tier III-conforme MTU 16V 4000 M65L-motoren van Akira werden geïnstalleerd.

Project Akira

Dit aandrijfpakket, in combinatie met het super-efficiënte ontwerp van de romp, zal het jacht een maximale snelheid van 22 knopen geven. Opmerkelijk voor een superjacht dat ongeveer 490 ton weegt bij halve belasting en volgestouwd zit met luxe.

Frank Laupman van Omega Architects heeft een opvallend profiel ontworpen dat, naast het laten opvallen van Akira op zee met haar assertieve houding, zwiepende lijnen en een bijna verticale boeg, ook de aandacht zal trekken in de haven. Dit dankzij een unieke uitgesneden achtersteven die haar een overtuigende uitstraling geeft.

“Het is een zeer spannende tijd voor onze scheepswerf, aangezien YN 20457 Project Akira de eerste is in een nieuwe klasse jachten, die we zorgvuldig hebben bestudeerd en ontwikkeld om optimale luxe op het water te bieden”, aldus Mark Cavendish, CCO van Heesen. “We kijken ernaar uit om met de eigenaren en hun familie samen te werken om een ​​jacht te bouwen dat vele dagen zeilplezier zal bieden en langdurige herinneringen zal creëren.”

Planning loopt volgens schema

De samenvoeging van de romp en de opbouw vond plaats in december 2022. Het project blijft mede hierdoor op schema en zal op tijd worden opgeleverd aan de nieuwe eigenaar zodat hij of zij ultiem kan gaan genieten van het zomerseizoen van 2024.

De eigenaar en zijn team werkt nauw samen met jachtdesigner Harrison Eidsgaard en de interieurontwerper van Heesen om het jacht te personaliseren zodat het aan zijn smaak en levensstijl voldoet.

Project Akira biedt een enorme hoeveelheid aan buitenruimte om te genieten van het leven op zee en royale binnenruimtes om te socialiseren en te ontspannen. 12 gasten worden ondergebracht in zes kamers, waarbij het privé-appartement van de eigenaar 63 vierkante meter omvat. De eigenaar, gasten en het personeel (13 leden) hoeven geen trappen af te struinen, want een glazen lift bedient alle drie de dekken.

Project Akira Project Akira