Het ontwerp van dit 140 meter lange jacht is op maat gemaakt door de Italiaanse ontwerper Enzo Manca voor de Verenigende Arabische Emiraten. Met inbreng van een sjeik is Manca aan de slag gegaan en het idee is dat dit jacht hét officiële vlaggenschip van de staat moet worden. Vandaar ook de naam UAE One.

Het UAE One jacht

In twee jaar tijd heeft de in Milaan gevestigde ontwerper onderzoek gedaan naar onder andere de boeglijnen, het bovendek en de toren. Het jacht is geïnspireerd op de grote Amerikaanse vliegdekschepen, dus ook moest Enzo Manca onderzoeken hoe hij van een militair jacht een heus privéjacht kon maken.

De nadruk voor het ontwerp van het schip lag vooral op privacy, ruimte voor internationale bijeenkomsten en daarnaast meerdere overstapmogelijkheden. Zo is het jacht onder andere voorzien van twee helikopterhavens en een mini-binnenhaven.

Het exterieur van het jacht wordt gekenmerkt door haar gebogen lijnen en de donkere en gespiegelde ramen passen bij het privacy-element. De sterke militaire stijl die is toegepast maakt het schip geheel anders dan de gebruikelijke megajachten als hoe mensen die kennen.

Het schip beschikt over maar liefst negen dekken en met een oppervlakte van 2.800 vierkante meter kunnen hier vorsten, diplomaten en andere belangrijke bezoekers genieten van een onvergetelijke ervaring. Het jacht is voorzien van drie privé-vergaderzalen voor uiterst geheime bijeenkomsten, evenals een persruimte waar briefings gegeven kunnen worden.

UAE One

Echter kunnen al deze bezoekers met gemak blijven overnachten als er meerdere daagse overleggen gepleegd moeten worden. Het schip is namelijk uitgerust over één eigenaarssuite, acht hutten en maar liefst veertien minisuites. Last but not least zijn er ook nog eens 35 hutten die plek bieden voor maar liefst 65 personeelsleden, die dag en nacht paraat zullen staan om aan de wensen van de gasten te voldoen.

UAE One

Natuurlijk hoeft er natuurlijk niet alleen maar gewerkt te worden, maar mag er ook na lange vergaderingen heerlijk gelounged worden. Zo is het hoofddek uitgerust met een opvallend zwembad en het voordek is voorzien van een riante ronde bank en een sfeervolle open haard, waar men met een glaasje bubbels heerlijk kan genieten van de zonsondergang.

Dit is niet de enige lounge die het jacht bevat, want er zijn nog enkele andere lounges te vinden op het megajacht om heerlijk tot rust te komen. De UAE One heeft daarnaast nog een wellnesscentrum inclusief spa en een uitgerekt zwemplatform voor wie graag een duik in de zee neemt.

Wilt u een goede indruk van het megajacht? Zie dan de video hieronder!