Salar en Sasan Azimi zijn in 1995 als asielzoekers vanuit Iran vertrokken naar Nederland om vervolgens drie jaar en drie maanden te wachten op een verblijfsvergunning. Salar Azimi ging studeren en na zijn studie richtte hij samen met zijn broer Sasan een telefoon- en computerbedrijf op. Hierna is het zakenimperium alleen maar gegroeid: drie hotels, een partyboot, een eigen Belgische amateurvoetbalclub en talloze bolides.

Het wagenpark ter waarde van miljoenen van de broers Azimi

Samen met zijn familie woont Salar Azimi in een riant kasteel in het Zeelandse Aardenburg, waarbij de oprijlaan overladen is met luxe auto’s. Dat de twee broers erg had werken, moge duidelijk zijn. Zo hebben ze inmiddels hun eigen kaviaarmerk, waar u voor één kilo kaviaar een bedrag van maar liefst € 3.500 neerlegt. Met alle business deals die de zakenmannen sluiten, verdienen ze bakken met geld. Ze hebben dan ook een wagenpark met talloze auto’s, waar elke autoliefhebber van droomt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Salar Azimi (@salarazimi)

De broers hebben zoveel auto’s, dat ze sommige auto’s zelfs over het hoofd zien. Tevens blijft het hier niet bij aangezien er nog meerdere auto’s besteld zijn die ergens dit jaar op de oprijlaan van het kasteel van de broers Azimi zullen verschijnen.

Eerste Lamborghini Urus Performante in de Benelux

De nieuwste aanwinst voor het wagenpark van de broers Azimi is een Lamborghini Urus Performante. De auto heeft een 666 pk. Salar Azimi is de eerste eigenaar van de Performante in de Benelux en haalde zijn gouden champagnegeweer tevoorschijn om tijdens het ophalen de auto in stijl te dopen. De broers legde er maar liefst een bedrag van € 350.000 neer voor de exclusieve Lamborghini.

Dit is niet de enige Lamborghini in het wagenpark van de Azimi’s want ze beschikken ook over een Lamborghini Huracan Spyder, die een vermogen heeft van 610 pk en 560 Nm. Voor deze auto zonder enkele extra opties betaal je € 294.766, maar we verwachten van de autoliefhebbers dat ze wel wat extra opties hebben toegevoegd.

Rolls-Royce Ghost en Ferrari Purosangue

Een andere opvallende auto die achter het kasteel van de Azimi’s staat te verpieteren is een Rolls-Royce Ghost, die van origine zwart was, maar voor de lancering van Azimi Caviar & Luxury en de promotie van de kaviaarlijn hebben ze de auto laten wrappen in een opvallende matte oranje kleur. De Rolls-Royce Ghost heeft in Nederland een vanafprijs van € 400.000.

Rolls Royce Ghost

Het lijkt net alsof de broers Azimi een echte geldboom in de tuin hebben staan, want er zijn nog heel wat auto’s die besteld zijn en ergens dit jaar de fabriek uit rollen. Zo is er een Ferrari Purosangue besteld met 725 pk en 716 Nm en een vraagprijs rond de € 390.000. Het is de eerste SUV van het Italiaanse sportmerk. Echter blijft het daar niet bij, want we kunnen verder een Maserati MC20 (€ 309.576), een gelimiteerde Lamborghini Huracan Sterrato (183.228) en een Lamborghini V12 Hybride ( € 350.000) afstrepen.

Hoewel een auto volgens Salar een blik ijzer is dat zich van A naar B kan verplaatsen, is zijn favoriet toch wel de Mercedes S klasse, waarvan hij een witte en zwarte in zijn bezit heeft. Die een prijskaartje hebben van rond de € 156.182 per stuk.