Net als iedere stereotype rapper houdt Rick Ross ervan om te pronken met zijn eigendommen, maar tegelijkertijd let hij ook op de kleintjes. Zo maait hij zelf het gras van zijn enorme gazon en vindt hij vliegen met een privéjet geldverspilling. Des te opvallender dat de Amerikaanse artiest zelf een privéjet heeft aangeschaft.

Rick Ross hoeft niet op de kleintjes te letten

Tijdens zijn carrière heeft de Amerikaan miljoenen verdiend, maar aangezien hij een fascinatie heeft voor de meest imposante herenhuizen, talloze auto’s en bling-bling horloges, gaan de bedragen er met dezelfde noodgang weer uit. Toch was hij er niet van gediend toen hij afgelopen jaar noodgedwongen een halve ton moest betalen om in een privéjet te vliegen.

“Ik ben teleurgesteld. Ik ben backstage bij de Juneteenth-viering en heb net ontdekt dat alle commerciële vluchten zijn geannuleerd omdat mensen zijn gestopt, en nu word ik gedwongen een privéjet te charteren”, zegt de Amerikaan op een video. ” Man, dat is $ 50.000 die ik had kunnen besteden aan mijn tuin of het kopen van wat buffels.”

Neemt moeder mee de lucht in

Om te zorgen dat dit hem nooit, maar dan ook nooit meer overkomt, besloot William Leonard Roberts II, de echte naam van Rick Ross, zelf een privéjet te verweven.

Het vliegtuig zou ongeveer $ 28 miljoen hebben gekost en biedt plaats aan maximaal 14 passagiers. Het beschikt over een luxueus interieur, inclusief pluche lederen stoelen, meerdere entertainmentsystemen en een volwaardige keuken. Het beheren van een privé-jet is niet zomaar iets en om zijn nieuwe aankoop te vieren, koos hij ervoor om zijn moeder mee te nemen op de eerste vlucht.

Rick Ross-01

Foto: screenshot Instagram story

Ook lijkt hij zich weinig aan te trekken van de kritiek die momenteel wordt geuit op eigenaren van privéjets. Deze manier van transport is volgens diverse klimaatorganisaties enorm vervuilend en daarom pleiten ze voor een verbod. De rijkste man ter wereld, LVMH-topman Bernard Arnault, besloot zelfs om die van hem weg te doen om gedoe te voorkomen en ook A-listers als Kylie Jenner en Travis Scott lagen onder vuur.