Tegenwoordig zullen de meeste mensen hem kennen als bokser, maar de 26-jarige Amerikaan heeft een vrij lange lijst op zijn cv staan. Sinds kort heeft Jake Paul een relatie met onze Nederlandse schaatster Jutta Leerdam, daarom willen wij graag in het vermogen van deze welvarende man duiken.

De carrière van Jake Paul

Jake Paul werd geboren op 17 januari 1997 in Cleveland, Ohio. Al toen hij 10 jaar oud was, filmde hij video’s met zijn oudere broer Logan. In 2013 ontstond de app Vine, waardoor de twee broers een kans zagen om daar hun droom van contentmakers na te jagen. En dat pakte goed uit. Jake Paul en zijn broer werden enorm bekend op het platform, waarna Jake zelfs een rol kreeg in de Disney Channel-serie Bizaardvaark, waar hij twee seizoenen in speelde.

Dankzij zijn succes op Vine kocht Jake in 2016 een enorme woning in Los Angeles, wat later bekend werd als het Team 10-huis. Hier ging hij met tien andere makers content creëren voor YouTube. Het werd een groot succes, vooral onder jonge tieners. Want het moge duidelijk zijn, op YouTube boeren de Paul-broeders bovenmatig. Jake werd onder andere bekend op YouTube door zijn nummer “It’s Everyday Bro” en het maken van vlogs. Op het moment van schrijven heeft hij zo’n 20,3 miljoen abonnees.

Ondertussen is de Amerikaan volop bezig met zijn bokscarrière en is dat het voornaamste dat terugkomt op zijn YouTube-kanaal en andere sociale media. Het lijkt erop dat hij met deze carrièreswitch alsnog een goed gevulde portemonnee weet te bemachtigen, zelfs na zijn verlies tegen Tommy Fury.

Controverse

Echter heeft de Amerikaan door de jaren heen een aantal vijanden gemaakt en voor nogal wat controverse gezorgd. Samen met zijn broer heeft een hele waslijst aan controversies en mogelijke misdaden aan zijn broek weten te hangen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)

Zo kwamen er verschillende oud-teamleden naar voren die claimden dat de regels van het Team 10-huis heel strict waren en dat sommigen zelfs werden mishandeld. Hij is zelfs door een ex-vriendin van mishandeling beschuldigd.

Daarnaast werden in zijn video’s het adres van het huis gelekt, waardoor groepen met jonge fans de woonwijk bestormden in de hoop hem te kunnen ontmoeten. Dit zorgde voor veel overlast bij buren. Ook heeft de Amerikaan voldoende uitspraken gedaan die niet helemaal door de beugel kunnen, waardoor de enorme lijst aan controversies alsmaar blijft groeien.

Zijn broer Logan Paul heeft echter ook flink wat controversie op zijn naam staan. Onder andere door verschillende uitspraken en daden voor de camera. Eén van zijn meest beruchte momenten is toen hij een overleden man filmde in het Aokigahara bos in Japan en deze video – dan wel geblurd – online zette. Zoals we zeiden, controversieel.

Het vermogen van Jake Paul

Ondanks alle negatieve aandacht hoeft Jake Paul zich absoluut niet zorgen te maken over zijn inkomsten. Het lijkt er ondertussen op dat de man zich niets meer van de negativiteit aantrekt, wat verbazend noch bewonderend kan zijn. Slechte publiciteit is immers ook publiciteit.

Onlangs deden geruchten de ronde dat de Amerikaan een relatie zou hebben met de Nederlandse schaatster Jutta Leerdam. Na weken speculeren, kwamen de twee zelf naar buiten met het nieuws dat ze een koppel waren. Dit werd zeer gemengd ontvangen door de volgers van Leerdam en Paul. De Amerikaan schreef onder een post samen met de Nederlandse: “I’m Dutch now.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)

We weten dat Jutta Leerdam, ondanks haar jonge leeftijd, haar schaapjes op het droge heeft, maar als powerkoppel zijn de twee al helemaal niet te stoppen. Naar verluidt beschikt Jake Paul namelijk over een vermogen van maar liefst $ 40 miljoen, wat omgerekend zo’n € 36,6 miljoen is.