In het hart van Noord-Wales ligt de voetbalclub Wrexham AFC, een club met een rijke geschiedenis en een toegewijde fanbase. Maar de club bevat ook een vleug Hollywood-glamour, aangezien de club sinds begin 2021 in handen is van niemand minder dan Deadpool-acteur Ryan Reynolds en acteur en producent Rob McElhenney.

Leiding van Wrexham AFC is enorm ambitieus

De Canadees en Amerikaan betaalden destijds £ 2.000.000, omgerekend € 2.280.020, om de voetbalclub te verweven en hebben samen grote plannen voor de club. Het is in ieder geval duidelijk dat ze niet van plan zijn om op de rem te trappen als het gaat om hun ambities.”Het plan is nu, en is altijd geweest, de Premier League”, vertelde Reynolds in januari aan de BBC. “Ik kan daar niet echt een datum op plakken. Maar als het theoretisch mogelijk is om van de vijfde divisie naar de Premier League te gaan, waarom zouden we dat dan niet doen?”

De bloedstollende titelstrijd in de National League, het vijfde niveau van Engeland, is momenteel in volle gang bezig en Wrexham AFC werd op 10 april zelfs koploper nadat het team de voormalig nummer één, Notts County, wist te verslaan.

Acteur Ryan Reynolds heeft een huis gekocht in een klein dorpje in Wales

De Hollywood-eigenaren hebben grote plannen voor het stadion zelf. Zo staat er een modernisatie en uitbreiding op de planning om meer fans te kunnen ontvangen en te kunnen genieten en bij te dragen aan de typisch Engelse voetbalsfeer. Daar kan Reynolds binnenkort steeds vaker van proeven, want hij heeft volgens The Sun een landhuis gekocht in Marford, een klein dorpje in Wales op ongeveer 8 kilometer afstand van Wrexham.

De Britse tabloid heeft het over een “huis met vier slaapkamers” waar zo’n £ 1,5 miljoen (€ 1,7 miljoen) voor betaald is. “Ryan verhuist naar Marford, en dat is alles waar de lokale bevolking over kan praten”, vertelde een bron aan The Sun. Hoewel het in schril contrast staat met zijn woning in New York, staat zijn nieuwe woning in Wales wél “aan de chicste weg” van het dorpje. “Het is misschien niet de Big Apple, maar de rode loper wordt uitgerold als Ryan naar de stad komt.”

Sinds de acteur heeft de club heeft overgenomen heeft hij flink geïnvesteerd (naar verluidt £ 10 miljoen) in het opnieuw opbouwen van de selectie van het team en zitten er nog allerlei plannen in de pijplijn. De overname is zelfs het hoofdonderwerp van een docuserie getiteld Welcome to Wrexham, waarvan het tweede seizoen naar verwachting later dit jaar zal worden gelanceerd. Aangezien hij onlangs een megadeal sloot met T-Mobile voor € 1,26 miljard, heeft hij nog meer budget om in de club te pompen.