De populariteit van shapewear, zoals het tegenwoordig wordt genoemd, hebben we te danken aan niemand minder dan Kim Kardashian. De Amerikaanse realityster richtte in 2019 haar eigen shapewear-bedrijf op en sindsdien zie je het op alle social media-platformen, als Instagram en TikTok, voorbijkomen. Ook beroemdheden als Billie Eilish en Katy Perry zweren erbij.

Shapewear: hét mode-item van 2023

Niet alleen in Amerika en onder beroemdheden is shapewear razend populair, maar ook in ons kikkerlandje is het een van het meest gekochte mode-items op dit moment. Ga voor hoogwaardige en attractieve Shapewear, deze is er in veel verschillende varianten, maten en kleuren. Bijvoorbeeld een comfortabel huidskleurig broekje voor onder een satijnen pantalon of een mooie witte body met kant voor onder een avondjurkje.

Aanvankelijk werd shapewear vooral gebruikt om aan het schoonheidsideaal te voldoen en zo dun mogelijk over te komen, maar anno 2023 is dat niet zozeer meer het geval. Het doel van shapewear is om vrouwen een boost van zelfvertrouwen te geven. Bent u bijvoorbeeld onzeker over dat leuke jurkje dat al maanden in de kast hangt, maar u telkens niet durft aan te doen? Dan kunt u met shapewear juist uw schitterende curves en rondingen naar voren laten komen en de show stelen op wat voor evenement dan ook.

Het dragen van shapewear brengt veel voordelen met zich mee. Om te beginnen is de techniek van de shapewear vandaag de dag zo geavanceerd dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd. En laat nou net een goede doorstroming van het bloed essentieel zijn voor het menselijk lichaam. Echter moet u wel opletten dat de shapewear niet te strak zit, aangezien de bloedsomloop dan afgekneld kan worden. Zorg er dus voor dat u de juiste maat aanschaft. Last but not least biedt shapewear ook ondersteuning voor uw lichaam wat kan zorgen voor een betere houding en uiteindelijk dus minder rugklachten. Iets waar diverse mensen mee kampen.

Al met al zijn er genoeg redenen om shapewear toe te voegen aan uw garderobe. U vraagt u zich misschien wel af op wat voor gelegenheden shapewear gedragen kan worden? Nou, u kunt shapewear eigenlijk dagelijks gebruiken, zoals naar kantoor, waar u uren moet zitten, of naar een lunchafspraak, maar shapewear kan ook juist gebruikt worden tijdens speciale gelegenheden.

Schitteren op uw eigen bruiloft

Zoals tijdens een trouwerij. De meeste vrouwen zien hun bruiloft als de mooiste dag van hun leven en willen er dan ook hun best uitzien. Het is vaak een lange zoektocht naar de perfecte bruidsjurk, maar als dé jurk eenmaal is gevonden zegt elke bruid met een brede glimlach: ‘I say Yes to this dress.’ Wanneer uw bruidsjurk een elegant decolleté heeft of een open rug dan helpt shapewear u uit de brand en zorgt ervoor dat er ook geen enkel randje of plooi zichtbaar is. Het enige wat nog de aandacht trekt is u en uw fenomenale bruidsjurk.

Chique dineren of drankjes doen

Wat u ook gaat doen, het is belangrijk dat u zich mooi voelt. Want misschien gaat u wel chique dineren bij een Michelin-restaurant of gaan jullie heerlijk een glaasje bubbels drinken om vervolgens in de stad tot in de late uurtjes te dansen. Wilt u bijvoorbeeld een sprankelende jumpsuit aan, maar voelt u zich toch niet helemaal op uw gemak? Trek dan uw shapewear uit de kast en u zult zich zowel zelfverzekerd als comfortabel voelen om de hele avond te genieten van een heerlijk diner of fijne uurtjes op de dansvloer.