Het is zeer gebruikelijk dat miljardairs hun rijkdom inzetten om luxe jachten te laten bouwen. Jeff Bezos, de oprichter van Amazon en een van ’s werelds rijkste mensen, is daarop geen uitzondering. Zijn superjacht Koru, in aanbouw bij de Nederlandse scheepswerf Oceanco, is de meest recente toevoeging aan zijn vloot. Ondertussen ondergaat het superjacht langzamerhand de laatste testen.

Superjacht van Jeff Bezos op het punt om afgeleverd te worden

Het superjacht heeft een lengte van 127 meter, een breedte van 21 meter, is uitgerust met enkele van de meest geavanceerde technologieën, waaronder drie 70 meter hoge masten, op de markt, waarmee het symbool staat voor rijkdom en luxe.

Midden februari werd de eerste proefvaart afgerond op de Noordzee. Dat was het begin van een aantal testfases. Deze maand heeft het schip zijn thuishaven verlaten en momenteel dobbert het rond voor de kust van de Spaanse eiland Mallorca, waar de laatste testen voor de oplevering worden uitgevoerd. Eindbestemming? Gibraltar, zoals te zien op MarineTraffic.

Mocht alles volgens schema verlopen, dan kan de op twee na rijkste man ter wereld ($ 126 miljard), Bloomberg aanstaande zomer al flaneren op zijn nieuwste, nautische eigendom. Tegen die tijd zal Koru het 117 meter lange Infinity, eveneens gebouwd door Oceanco, van de troon stoten als grootste superjacht van Nederland.

Indrukwekkende kenmerken van Koru

Koru heeft een gestroomlijnd profiel met een opvallende ronding in de boeg, die bijdraagt aan de hydrodynamica en de snelheid van het schip. Het exterieurontwerp is gemaakt door de gerenommeerde jachtontwerper Espen Oeino, die bekend staat om zijn baanbrekende creaties.

Het interieur (het werk van Reymond Langton) is voorzien van een combinatie van natuurlijke materialen en moderne technologieën, waardoor een ontspannen en verfijnde sfeer ontstaat. Ze biedt plaats aan maximaal 14 gasten, ondergebracht in zeven suites die zijn ingericht met de beste meubels en materialen.

Daarnaast heeft de Koru een eigen wellnesscentrum, een fitnessruimte, een bioscoopzaal en een observatiedek met een adembenemend uitzicht over de oceaan. Een ander opvallend kenmerk van de Koru is de aanwezigheid van een helikopterplatform op het bovendek, dat kan worden omgebouwd tot een buitenbioscoop of een dansvloer.

Hoewel de exacte prijs van de Koru niet bekend is, en dat zal waarschijnlijk voor altijd zo blijven, wordt geschat dat het schip ongeveer $ 500 miljoen heeft gekost om te bouwen. Het is dus geen verrassing dat ze behoort tot de duurste en meest indrukwekkende superjachten aller tijden. Zonder twijfel een nieuwe mijlpaal in de Nederlandse jachtindustrie.