Een vriendelijke reus, die tijdens tussen de lijnen alles behalve vriendelijke is. Deze zin gaat op voor een aantal verdedigende voetballers, maar we hebben het over cultheld Jaap Stam, bijgenaamd The Dutch Destroyer en The Bald Slayer. Maar kan hij ook zijn mannetje staan op de vastgoedmarkt?

Jaap Stam

Het is geen verrassing dat Jaap Stam een blijvende indruk heeft achtergelaten op de voetballerij. Met zijn opvallende uiterlijke en keiharde no nonsense instelling werd hij gevreesd door menig aanvaller. Het begon voor hem allemaal bij FC Zwolle. Zijn kwaliteit leverde hem een transfer naar PSV Eindhoven op, maar bij Manchester United, waar hij in drie seizoenen een cruciale rol speelde in de verdediging van het team, maakte hij echt furore.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jakob (@jaapstam_official)

Met drie Premier League-titels, de FA Cup en een UEFA Champions League op zijn naam, werd hij beschouwd als een van de beste verdedigers ter wereld.  Na zijn tijd bij Manchester United vertrok Stam naar Lazio Rome, waar hij een belangrijke speler was in hun Serie A-overwinning in het seizoen 1999-2000.

Ook speelde hij laten nog voor AC Milan, Ajax en verdedigde hij in 67 wedstrijden het doel van Oranje, voordat hij in 2011 zijn voetbalcarrière beëindigde. Sindsdien fungeerde hij als coach bij clubs als Reading, PEC Zwolle en FC Cincinnati, maar momenteel heeft hij even niets aan zijn hoofd.

Kapitaal landhuis met gastenverblijf

Eerder deze maand werd een advertentie van een villa in Dalfsen op Funda geplaatst. Volgens Quote is dit het werk van niemand minder dan Stam. De woning heeft een rieten dak, staat op een perceel van maar liefst 34.095 m² en heeft drie slaapkamers. En uiteraard kan een voetbalveldje niet ontbreken.

Jaap Stam-03

Het “fraai aangelegde perceel” is rijk aan groen en heeft een gazon, terrassen, een vijver, een weide en een ruime carport. Ook kunnen we een gastenverblijf met een ruim en modern appartement (110 m²) afstrepen, evenals een schuur met loggia en een buitenkeuken.  De Nederlandse voetballegende gunt u de woning voor ongeveer € 2.000.000. Doet u een bod?