Rick Engelkes is een naam die bij alle theaterliefhebbers een belletje doet rinkelen. De succesvolle theaterproducent, die ooit een rol had in Goede Tijden, Slechte Tijden heeft door de jaren heen zijn sporen verdiend in de Nederlandse theaterwereld, maar onlangs werd duidelijk dat hij te veel coronasteun had ontvangen. Om te kunnen voldoen aan de terugbetaling is er een verkoopbord in de tuin van zijn villa in zijn geboortedorp Aerdenhout geplaatst.

Rick Engelkes moet miljoenen aan coronasteun terugbetalen

Volgens het dagblad ontving Engelkes met zijn bedrijf Waterfront in totaal € 4.392,780 aan compensatie en “incasseerde daarmee één van de grootste bedragen uit de zogenoemde compensatieregeling”. Onterecht. Het geld zou namelijk gebruikt moeten worden om de musical Willem van Oranje door te kunnen laten gaan, maar zover kwam het nooit.

“Waterfront Entertainment komt in aanmerking voor een subsidie, maar de toekenning is te hoog gebleken. Deze beslissing heeft voor ons, maar ook voor alle betrokkenen gevolgen, die we nu in kaart gaan brengen”, schreef Engelkes in een persverklaring.

Rick Engelkes

Foto: Bekende Buren

Villa levert € 3,5 miljoen op

Hoewel de overgebleven € 700.000 wel terecht is uitgekeerd, moet hij toch zorgen dat hij die € 3,7 miljoen kan retourneren. En hoe gaat hij dat doen? Juist, ja. Door zijn villa in de rijke gemeente Aerdenhout verkopen. Eerder deze maand slaagde Engelkes erin zijn woning aan de man te brengen. Voor een bedrag van € 3,5 miljoen om precies te zijn. In 2014 werd de villa ook al aangeboden. Toen had men genoeg aan € 2,8 miljoen.

Foto: Bekende Buren

Het stulpje heeft een woonoppervlak van 356 vierkante meter en de koper krijgt de volledige beschikking over in totaal negen kamers, waaronder vier badkamers: in een van de badkamers is een sauna aanwezig. In het souterrain bevindt zich een fitnessruimte en in de garage is plek voor twee auto’s.

Tuinarchitect Dick Beijer heeft de tuin rondom de twee woonlagen tellende villa ontworpen. Zelf kocht Rick de villa in juli 2003 voor een onbekend bedrag en liet er in augustus 2007 een hypotheek op vestigen van € 2,5 miljoen.