Met zijn kenmerkende loopje, gejammer en droogheid steelt Tobias Camman zonder twijfel de show in NPO3-serie de FOMO Show. De Nederlandse mediapersoonlijkheid groeide in korte tijd uit tot een fenomeen en hoewel het seizoen erop zit, laat hij zijn stem gelden in de podcast De Stijn, Tobi en Jeppe Show, samen met Stijn van Vliet en Jasper Demollin, beiden bekend van het populaire tv-programma Streetlab.

Mediaduizendpoot Tobias Camman

Camman is achter de camera betrokken geweest bij een verscheidene producties (als filmmaker, regie of art direction), maar in de FOMO Show maakte hij zijn primeur vóór de camera. Het bleek een baanbrekend succes. Voortbouwend op dat succes werden series als Goudhaantjes en The Dean (artiestennaam van zijn amice Daan Boom) gelanceerd.

Maar Tobias Camman, veelal afgekort tot ‘Tobi’, is meer dan dat. Niet alleen staat hij sporadisch achter de dj-tafel, hij heeft ook een passie voor koken. Hij schreef zijn eigen kookboek Voer (“voor de beginnende foodsnob”) en openende de deuren van vegan pop-uprestaurant De Kleine Vegan. Dat gebeurde in de keuken van Michelinsterren-restaurant Graphite, het restaurant waar zijn favoriete chef-kok, Peter Gast, de touwtjes in handen heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @tobias_camman

Waar woont Tobias Camman?

Een culinair aangelegde man, die Tobias. Geen verassing, want hij geniet van de fijne dingen des levens. Ook op het gebied van wonen doet de ietwat decadente 33-jarige geen consessies. In de diverse series hebben we een kijkje kunnen krijgen in zijn chique woning in Haarlem, maar die bleek niet altijd zo chique te zijn.

Tobias Camman-01

Op zijn Instagram-Stories deelt de veelzijdige quasi-querulant beelden van zijn woning vóór de verbouwing. Een regelrecht bouwval. Dat is nu wel anders. We strepen een visgraat gelegde vloer af, evenals een ruime, open keuken met kookeiland, een giraf die een kroonluchter hooghoudt, planten, een zwart-wit thema en andere abstract kunstobjecten.

“De verbouwing zou twee maanden duren. Dat werd een jaar, omdat alles verrot was: de steunbalken, vloeren, noem maar op”, vertelt Camman aan &C. “Wist de vorige eigenaar wel, maar die heeft het lekker niet gezegd.” Maar geen reden om bij de pakken neer te zitten. “Gelukkig vind ik het leuk om een oud huis op te knappen. Dan kan ik alles naar eigen smaak maken zonder me schuldig te voelen dat ik vijftienduizend euro aan keuken eruit schop omdat ik die niet mooi vind.”

Hij hekelt alles wat maar iets weg heeft van burgerlijkheid, dus dat zult u niet aantreffen in de woning van de geboren Utrechter. “Bij mij thuis moet het er altijd uitzien alsof ik in een woonmagazine woon. Het is heel onpersoonlijk: je zult geen foto’s zien van mij, mijn vrienden of familie.”