Tegenwoordig kiezen we oordoppen niet alleen op basis van geluidskwaliteit, maar laten we ons ook verleiden op basis van design, features en comfort. Het kiezen van oortjes die voldoen aan uw strenge eis kan dan ook nogal een opgave zijn. Zeker in een wat hoger segment. Pure Luxe biedt hulp en verheldering.

Of u nou op zoek bent naar de beste geluidskwaliteit, comfort of stijl, deze oordopjes hebben het allemaal. We hebben ze uitgezocht op basis van eigen ervaring, functionaliteit, design en prijs-kwaliteitsverhouding. Hier volgen onze ondervindingen.

1. Bowers & Wilkins PI7 S2 Earphones

We trappen meteen af met de crème de la crème van de draadloze oordopjes. De PI7 S2 Earphones, de nieuwe generatie van Bowers & Wilkins, zijn gemaakt van de fijnste materialen en bieden de luisteraar een meeslepende luisterervaring. Dat in combinatie met de active noise control is het algehele plaatje niets minder dan fantastisch. De oordoppen beschikken namelijk over een geavanceerde technologie die zorgt voor een geweldige geluidskwaliteit, ongeacht het genre of de stijl van de muziek.

Bowers & Wilkins PI7 S2 Earphones

Dankzij de verschillende maten siliconen dopjes passen ze in ieder oor. Maar wat kost een complete geluidservaring met een chique uitstraling? Nou, voor zo’n € 399 worden ze gewoon bij u thuis afgeleverd in een handige ‘smartcase’. U hoeft alleen nog een kleur te kiezen. Wordt het Satin Black, Canvas White óf Midnight Blue? De keuze is aan u!

2. Sennheiser Momentum True Wireless 2

Eén van de beste opties in zijn prijsklasse zijn de Sennheiser Momentum True Wireless 2-oordopjes. Deze oordopjes hebben een indrukwekkende geluidskwaliteit en staan garant voor een breed frequentiebereik, waardoor u ieder detail van uw favoriete nummers kunt ervaren.

Oordopjes

Zoals u hedendaags wel mag verwachten van oordoppen, zijn ook deze apparaten uitgerust met actieve ruisonderdrukking. Het ergonomische ontwerp van deze oordopjes zorgt ervoor dat ze comfortabel in je oren blijven zitten, zelfs wanneer u als een bezetene aan het sporten bent geslagen. En met een batterijduur van 7 uur en de mogelijkheid om op te laden via de meegeleverde oplaadcase, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u zonder stroom komt te zitten tijdens een sessie. Voor € 234 zijn ze helemaal van u!

3. Sony WF-1000XM4

Ze verdienen misschien niet de schoonheidsprijs, alhoewel er over smaak niet twisten valt, maar de WF-1000XM4 van Sony zijn erg geliefd onder gebruikers, waaronder wij zelf. Met een smart-functieduidelijke telefoongesprekken, waterbestendigheid en toonaangevende noise cancelling, die volgens het merk meer ruis onderdrukt dan ooit tevoren, is de configuratie compleet.

Sony oortjes

Met name op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding scoort deze wat ons betreft erg hoog. De high-end draadloze oordopjes gaan op een volle lading de hele werkdag (acht uur) mee. Maar wanneer u gebruik maakt van de oplaadcase, kunt u tot wel 24 uur luisteren voordat ze ermee ophouden. Het opladen van de oordopjes (wat draadloos kan) gaat bovendien enorm snel: 60 minuten afspeeltijd na slechts vijf minuten laden. De WF-1000XM4 van het Japanse (audio)merk kosten € 219.

4. AirPods Pro (2e generatie)

Er zijn nou eenmaal aanzienlijk veel personen die niet anders dan Apple kopen, dus kunnen deze niet ontbreken in de lijst. En uiteraard pakken we de nieuwste, meest complete versie erbij: de AirPods Pro (2e generatie).

Apple oortjes

Wellicht de grootste verbetering ten opzichte van de voorgaande editie, is de geluidskwaliteit. De oordopjes zijn uitgerust met een nieuw ontwerp dat zorgt voor betere basrespons en helderder geluid, waardoor uw favoriete nummers nog beter tot hun recht komen. Of u nu naar muziek luistert tijdens het sporten – ze zijn namelijk zweet- en waterbestendig – of terwijl u naar het werk bent, deze AirPods zorgen voor een geweldige luisterervaring. Prijs? € 274. Naast de oortjes en de MagSafe-oplaadcase ontvangt u voor dit bedrag ook siliconen oortips (XS, S, M, L) en een Lightning naar USB‑C-kabel.

5. Bose QuietComfort Earbuds II

Speelt geld geen rol en bent u enkel en alleen op zoek naar het hoogst haalbare? Dan hebben we last but certainly not least de Bose QuietComfort Earbuds II. Deze oordopjes zijn ontworpen voor degenen die niets anders dan het beste willen als het gaat om audio-ervaring. Van het geluid tot het ontwerp, de QuietComfort Earbuds II hebben het allemaal.

Oordopjes

Het eerste dat opvalt aan de oordopjes is het slanke en gestroomlijnde ontwerp. De geluidskwaliteit is van topklasse dankzij de nieuwste geluidstechnologieën van Bose, waaronder actieve ruisonderdrukking en volumeafhankelijke EQ. Dit resulteert in een nauwkeurig, gebalanceerd en helder geluid.

Met een batterijduur van 6 uur kunt u zonder zorgen van uw favoriete muziek genieten. De oordopjes zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en passen comfortabel in uw oren. Belangstellenden kunnen voor een bedrag van € 285 een setje scoren.