De Amerikaan Patrick Reed een indrukwekkende golfcarrière opgebouwd en tot op heden negen PGA Tour-overwinningen behaald. In 2018, na het winnen van het Masters Tournament, trakteerde hij zichzelf op een Porsche 911 GT2 RS van $ 450.000.

Porsche 911 GT2 RS in de prak

Maar meerdere bronnen delen dat dit exemplaar ondertussen total loss is. Onder meer sportpersoonlijkheid, ondernemer en voormalig JP Morgan-werknemer Joe Pompliano onthulde het nieuws op Twitter. “Na het winnen van de Masters van 2018 kocht Patrick Reed een Porsche 911 GT2 RS van $ 450.000. Er zijn slechts 1.000 van deze auto’s in de VS en hij had een Masters-thema verfbeurt en gele remklauwen. Maar deze week verscheen de auto op mysterieuze wijze op een bergingswebsite met slechts 360 mijl (omgerekend 580 kilometer, red).”

“Hoewel we niet met zekerheid kunnen zeggen dat deze auto van hem is, suggereert een deel van het bewijs sterk dat dit het geval is.”, schrijft autoblad TheDrive. Zowel de wielen, waaronder de gele remklauwen, en het stickerpakket wijzen allemaal in de richting van de professionele golfer. De Amerikaan zou dit exemplaar gekocht hebben omdat de kleur matchte bij zijn nieuwe jasje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Patrick Reed (@preedgolf)

Indien het daadwerkelijk om de Porsche van Patrick Reed, die op Copart werd aangeboden, gaat, zou dat een triest einde beteken voor zo’n krachtige en tegelijkertijd elegante auto. De GT2 RS is een zeer gerespecteerde en zeer gewilde machine, met een 3,8-liter twin-turbo zescilindermotor die 690 pk kan produceren. Met een 0-100 sprintsnelheid van 2,6 seconden is het goed voor te stellen hoe een simpele fout tot een verwoestende crash heeft kunnen leiden.