Hoewel de dood van zedendelinquent en miljardair Jeffrey Epstein, een voormalig welvarende hedgefondsmanager, officieel bestempeld is al zelfmoord, wordt er getwijfeld of dit wel de waarheid is. Er gaan geruchten dat Epstein teveel zou weten en daarom aan de kant geveegd moest worden.

Bezittingen van wijlen Jeffrey Epstein worden verkocht

Epstein had connecties met diverse invloedrijke mensen in de politiek, de academische wereld, Hollywood en het bedrijfsleven, waaronder waaronder Donald Trump, prins Andrew, Leslie Wexner, Bill Clinton en Alan Dershowitz. In 2008 werd de Amerikaan voor het eerst veroordeeld voor het werven van een minderjarige voor prostitutie en een gevangenisstraf uit van maanden. In 2019 werd hij opnieuw gearresteerd op beschuldiging van sekshandel met minderjarigen.

Een proces zou er nooit komen, want in afwachting van zijn zaak werd hij dood aangetroffen in zijn cel in New York. Ook na zijn dood is het onderwerp geweest van media-aandacht en controverse.

Nadat zijn appartement in Parijs, zijn herenhuis in Palm Beach, Florida en zijn ranch in New Mexico zijn verkochte, belandde afgelopen jaar zijn meest beruchte bezit op de markt: de Amerikaanse Maagdeneilanden Great St. James en Little St. James, bijgenaamd ‘pedofieleneiland’ en ‘orgie-eiland’. In verschillende mediapublicaties en in de documentaire Jeffrey Epstein: Filthy Rich wordt beweert dat het eiland een soort paradijs was voor viespeuken.

Jeffrey Epstein-03

Great St. James

Little St. James

Koopje voor Amerikaanse miljardair

De eilanden moesten gecombineerd richting de $ 125 miljoen opleveren, maar uiteindelijk zijn de twee voor minder dan de helft verkocht. Volgens The Wall Street Journal werd een bod van $ 60 miljoen van miljardair Stephen Deckoff, oprichter van Black Diamond Capital Management, geaccepteerd.

De eilanden van zedendelinquent Jeffrey Epstein zijn verkocht aan miljardair Stephen Deckoff. De eilanden Great St. James en Little St. James, lokaal bekend als ‘pedofieleneiland’ en ‘orgie-eiland’ behoren tot de Amerikaanse Maagdeneilanden. Voor de eilanden betaalde Deckoff $ 55 miljoen in plaats van de initieel gevraagde $ 125 miljoen. De opbrengst van de twee eilanden gaat naar de afwikkeling van uitstaande rechtszaken en de koper is van plan een luxe vakantieresort op de eilanden te bouwen.

“Dhr. Deckoff is van plan een ultramodern vijfsterrenresort met 25 kamers van wereldklasse te ontwikkelen dat zal helpen het toerisme te versterken, banen te creëren en de economische ontwikkeling in de regio te stimuleren, met respect voor en behoud van de belangrijke omgeving van de eilanden”, luidt het persbericht van de investeringsmaatschappij onder leiding van Deckoff.

Zelf betaalde Epstein destijds $ 7,95 miljoen voor het kleinere eiland om vervolgens later ook Great St. James over te nemen voor $ 17,5 miljoen. Door de jaren spendeerde hij miljoenen aan de ontwikkeling van de eilanden.