Brabus heeft zichzelf overtroffen en hun krachtigste sportauto tot op heden gepresenteerd: de Brabus 930. Het model is gebaseerd op de vierdeurs GT 63 S E-Performance, maar deze getransformeerde versie biedt volgens de Duitse autotuner een “rijervaring als nooit tevoren”.

De Brabus 930 is het krachtigste model van het Duitse  tuningbedrijf

De nieuwe high-performance 930 biedt het absolute maximum in moderne prestatietechnologie met een 4,0-liter BRABUS high-performance twin-turbo V8-motor met 930 pk (684 kW) en 1.550 Nm koppel. Met deze cijfers op zak raast de vierwielaangedreven Merrie met een uitlaatsysteem van roestvrij staal binnen 2,8 seconden van stilstand naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 316 km/u.

Brabus 930

De kracht wordt rechtstreeks overgebracht via een versnellingsbak met negen versnellingen, die automatisch of handmatig kan worden geschakeld, afhankelijk van de wensen van de bestuurder. Om te zorgen dat er bij deze snelheden grip is zit er een setje Continental SportContact 7 high-performance met 10-spaaks velgen op.

De bestuurder kan de “Coming Home”-modus of de linkerrijstrook domineren in de “Sport”-stand. Het zal niemand op de weg ontgaan als deze zwarte agressieveling voorbijschiet, want het nieuwe apparaat maakt een geluid van jewelste. Maar ja, wat verwacht u van de krachtigste Brabus-sportwagen aller tijden? Dit is pure kracht, gecombineerd met precisie en controle.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BRABUS (@theofficialbrabus)

Carbon Pakket Body en merkemblemen

Buiten de aanpassingen onder de motorkap is de van origine GT 63 E-performanse ook een transitie doorgaan aan de buiten- en binnenkant. Zo zit er een Carbon Pakket Body op. Dit houdt in dat de voorgrill, voorspoiler, achterdiffusor en achtervleugel zijn opgetrokken uit het lichtgewicht koolstofvezel. En zoals gewoontelijk zitten er verspreid over het project diverse Brabus-merkemblemen.

Brabus 930-03

De werknemers van het tuningbedrijf hebben ook het interieur onder handen genomen. Het ‘Masterpiece’-interieur bestaat onder meer uit leer op het stuur, de stoelen (met rode stiksels), het dashboard, de middenconsole en de kofferbakmat. Een andere hoogtepunt zijn interieurdetails in geglazuurd ‘Rocket Red’.

Brabus 930