Sinds 3D creaties en AI steeds toegankelijker worden voor iedereen, maken ook architecten gebruik van de technologie om hun wildste plannen werkelijkheid te maken. Zo ook LYX, een Zweeds multinationaal architectenontwerpbureau, die besloot om een adembenemend ontwerp op de markt te brengen. Kijk alleen dat zwembad al!

Brutalist House

Architectenbureau LYX bestaat sinds 2018, met vestigingen in Zweden, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Turkije. Op hun website vertellen ze het volgende: “We weten dat architectuur een gevoelige combinatie is van schoonheid en comfort. Op basis hiervan probeert LYX hun eigen ingrediënten en formules te creëren om een ​​luxueuze levensstijl te bieden, door klanten te helpen de beste beslissingen te nemen met betrekking tot luxe en comfortabel leven.”

Met die gedachte heeft LYX dit ontzettend bijzondere pand bedacht genaamd “Brutalist House”. Deze woning is digitaal ontworpen en moet het gevoel geven dat u in een futuristische villa bent gestapt. Dat is ook zeker gelukt: het pand ziet er net uit als de schuilplaats van een superschurk in een Bondfilm. Het huis zou gevestigd moeten worden in IJsland en zou de totale oppervlakte van het project 750 m² zijn.

Een bijzondere uitstraling

Het eerste wat op zal vallen als u naar de villa kijkt is de manier waarop het is gebouwd: de schuine hoek waar een groot deel van de structuur zich in bevindt laat het op een neergestort ruimteschip lijken. Vooral het zwembad op de bovenverdieping is opvallend, gezien deze recht op het schuine deel is gebouwd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 𝗟𝗬𝗫 (@lyx_arkitekter)

De woning zou over drie woonlagen beschikken. Het woon- en eetgedeelte bevindt zich op de benedenverdieping, met grote open ramen om zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. Middenin de kamer bevindt zich de trap die naar de eerste verdieping leidt. Hier bevindt zich onder andere het ruime dakterras dat vanaf het vooraanzicht van de woning te zien is.

De tweede verdieping is via het dakterras te bereiken, die zal leiden naar de slaapkamer van de woning. Daarnaast kunt u ook vanaf deze verdieping naar het adembenemende zwembad. Verder beschikt deze woning ook over een jacuzzi, een vuurplaats en meerdere buitenloungeruimtes.

Voor nu is het echter nog maar een ontwerp, maar meerdere mensen in de reacties van de Instagram van LYX zijn enthousiast. Het zou best kunnen dat, zelfs als LYX het zelf niet doet, er een andere architect zal komen die dit project wel op wil pakken. Het project staat immers te koop op hun site. Keurig!