De Keizersgracht staat vol met allerlei chique grachtenpanden en weelderige appartement. Maar wat de meesten niet hebben, is een Ferrari 550 Maranello naast de keuken. Bij de woning die we in deze publicatie gaan uitlichten, is dat wel degelijk het geval.

Uniek appartement aan de Amsterdamse Keizersgracht

Het appartement dateert uit 1672 is maar liefst 224 vierkante meter omdat dit “werkelijk unieke pand” bestaat uit twee aaneengesloten appartementen. Niet alleen dat, er is ook een authentieke tuin met vijvertje van de partij van maar liefst 310 vierkante meter. Een zeldzaam iets in de grachtengordel.

Het monumentale pand op de begane grond werd oorspronkelijk gebouwd als koetshuis voor de burgemeesterswoning en biedt vooraanstaande bewoners al eeuwenlang een adembenemend uitzicht over de grachten en de historische binnenstad. Het heeft alles waar zelfs de meest veeleisende miljonair enthousiast van wordt. Zo is er een ruime hal, marmeren vloeren, hoge plafonds en een riante, gerenoveerd woonkamer, welke is uitgerust met een open haard, originele balken en houten vloer.

De keuken is volledig uitgerust met luxe apparatuur en heeft een kookeiland met een marmeren blad en barstoelen. Perfect om te genieten van een heerlijk ontbijt of een glas wijn terwijl u geniet van het uitzicht. De keuken heeft ook een eethoek die geschikt is voor intieme etentjes met vrienden en familie.

Ferrari (Keizersgracht)-02

Het appartement beschikt over drie ruime slaapkamers, elk met een eigen en-suite badkamer. De slaapkamers zijn smaakvol ingericht met comfortabele bedden en bieden een prachtig uitzicht over de stad. Als u van entertainment houdt, is er ook een aparte tv-kamer met een groot scherm en comfortabele banken, perfect voor een filmavond met vrienden en familie.

Een paard in de keuken

Het gebouw heeft een lift en er is een gemeenschappelijke fietsenstalling beschikbaar voor de bewoners, terwijl er een parkeerplaats is voor de auto op een unieke plek. Namelijk in een transparant hok met oplaadpunt voor elektrische auto, pal tegen de keuken aan. Momenteel staat daar een blauwe Ferrari 550 Maranello uit 2001. Een auto die toch al gauw boven de € 200.000 kost. Als het niet meer is. Het is daarnaast niet het enige voertuig die binnenshuis staat, want in een andere ruimte zien we ook nog twee motoren (een BMW en een Ducati), plus uitrusting.

Het appartement biedt de perfecte combinatie van luxe, comfort en locatie, waardoor het de ideale plek is om te wonen in het hart van Amsterdam. Maar een samensmelting van deze elementen kent uiteraard een forse prijs. € 2.450.000 om precies te zijn. Een paar ton minder dan de vraagprijs van € 2.950.000 dat er in mei van afgelopen jaar voor gevraagd werd.