Als Ferrari-fan moet men flink in de buidel tasten om het nieuwe SUV-model van het Italiaanse sportmerk te kunnen veroorloven. De Purosangue is zelfs de komende twee jaar uitverkocht, dus zullen échte fans nog even geduld moeten hebben voor ze het model in huis mogen halen. Maar bent u op zoek naar een vergelijkbaar model met een betere prijs? Dan moet u snel een kijkje nemen naar deze gloednieuwe Toyota!

€ 390.000 voor de Ferrari Purosangue

Recent zijn we er al achter gekomen dat de Ferrari Purosangue, ondanks zijn misleidende uiterlijk, wel degelijk kan driften. Dat is ook niet zo vreemd, gezien dit model een beest van een motor heeft. De sportieve vierwieler heeft een V12 motor zonder turbo die in totaal over maar liefst 725 pk beschikt. Ook over zijn topsnelheid valt niet te twisten: hij trekt binnen 3,3 seconden op naar 100 kilometer per uur en weet maar liefst 330 kilometer per uur te bereiken.

Ferrari Purosangue-03

Verder heeft dit model handige snufjes, zoals bekerhouders en een opbergruimte voor uw telefoon. Daarnaast is er voldoende ruimte om uw bagage mee te nemen, als u met deze auto op vakantie wilt bijvoorbeeld. Niet zo vreemd dus dat deze snelheidsduivel minimaal € 390.000 moet kosten.

De Toyota Crown Sport

Maar niet iedereen heeft vier ton in huis liggen om zo’n monster van een auto te kunnen bekostigen. Voor die mensen komt Toyota met een gloednieuw model die verrassend veel op de Purosangue lijkt, net als de Mazda CX30, de Toyota Crown Sport. Hoewel het uiteraard geen exacte kopie is, zullen fans van het Italiaanse model deze Toyota ook zeker kunnen waarderen.

Helaas hebben de twee vierwielers naast hun uiterlijk weinig in gemeen. De geniale V12 die zich in de Ferrari Purosangue bevindt, is nergens te bekennen in de Crown Sport. De Toyota zal beschikken over een 2,5-liter viercilinder met hybridetechniek. Dat fantastische geluid dat de Ferrari produceert zult u dus moeten missen met dit model.

Ferrari Purosangue-02

Ook zal de Toyota Crown Sport niet in Nederland verkocht worden, maar hij is in 40 landen en regio’s beschikbaar, dus indien u interesse heeft zult u hem moeten importeren. Naast de Crown Sport komt Toyota met nog drie andere Crown-modellen: de Crossover, de Estate en de Sedan. De vier modellen zullen in plaats van het logo van Toyota een eigen “Crown logo” dragen op de neus.

De prijs van deze Japanse Ferrari is nog niet duidelijk. Echter kosten vergelijkbare Crown-modellen met alles erop en eraan tussen de € 45.000 en € 55.000. Goedkoper dan de Purosangue is hij dus zeker. Aankomende winter zal de Crown Sport worden uitgebracht. Dus bent u helemaal weg van het uiterlijk van deze wagens, maar wilt u liever geen tonnen uitgeven? Dan is de Toyota Crown Sport misschien wel hét model voor u!