Zakenblad Forbes heeft een nieuwe lijst gepubliceerd waarin de best betaalde sporters van dit jaar onder de loep worden genomen en gerangschikt op basis van inkomsten. Wat direct opvalt, is dat de volledig top 3 bestaat uit voetballers.

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Kylian Mbappé zijn de koplopers

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. De transfer van Manchester United naar het Saoedische Al-Nassr leverde  Cristiano Ronaldo de eerste plek op. De eerste keer sinds 2017 dat hij deze ‘mijlpaal’ toegeschreven krijgt. Maar dat komt niet bepaald als een verassing, aangezien zijn jaarsalaris $ 75 miljoen bedraagt. Dat bedrag kan overigens oplopen tot richting de $ 213 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Zijn aardsrivaal Lionel Messi volgt met $ 130 miljoen op plek twee. De Argentijn speelt voor Paris Saint-Germain, dat eigendom is van Qatar Sport Investments. Kylian Mbappé, ook speler van PSG, compliteert de top 3 met $ 120 miljoen aan inkomsten. De 24-jarige Fransman is de jongste atleet in de top 10 rangschikking.

Midden-Oosterse invloed is enorm

Zoals u wellicht heeft bemerkt, oefent het Midden-Oosten nogal wat invloed uit. De top drie hebben namelijk allemaal een link met de welvarende regio van Afrika-Eurazië. Terwijl Ronaldo zijn competitiewedstrijden daar speelt, worden de Mbappé en Messi betaald door sjeiks uit Qatar. Paris Saint-Germain is namelijk in handen van Nasser bin Ghanim Al-Khelaïfi van Qatar Sport Investments.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dustin Johnson (@dustinjohnsongolf)

Ook verder in de lijst stuitten we op Midden-Oosterse invloeden. De Amerikaanse topgolfers Dustin Johnson en Phil Mickelson sloten zich namelijk aan bij de controversiële LIV Series, gefinancierd door het beleggingsfonds (PIV) van kroonprins Mohammad bin Salman al-Saoed. Iets wat Tiger Woods weigerde te doen. Zelfs toen hem $ 800 miljoen werd geboden. Vooral Mickelson werd door deze ’transfer’ door het slijk gehaald.

Het leverde dus kritiek op, maar maakte de twee schatrijk. Met net iets minder dan $ 100 miljoen aan inkomsten staan ze beiden in de top 10, respectievelijk op plaats 6 en 7.

Enfin. De 32-jarige Canelo Álvarez uit Mexico is de enige bokser in de lijst van de beste betaalde atleten, terwijl Roger Federer de enige tennisser is. In totaal staan er drie basketballers in: LeBron James (plaats 4), Stephen Curry (plaats 8) en Kevin Durant sluit de top 10 af.

Top 10 best betaalde atleten ter wereld

  1. Cristiano Ronaldo (Portugal) – $ 136 miljoen
  2. Lionel Messi (Argentinië) – $ 130 miljoen
  3. Kylian Mbappé (Frankrijk) – $ 120 miljoen
  4. LeBron James (Verenigde Staten) – $ 119,5 miljoen
  5. Canelo Álvarez (Mexico) – $ 110 miljoen
  6. Dustin Johnson (Verenigde Staten) – $107 miljoen
  7. Phil Mickelson (Verenigde Staten) – $ 106 miljoen
  8. Stephen Curry (Verenigde Staten) – $ 100,4 miljoen
  9. Kevin Durant (Verenigde Staten) – $ 89.1 million

De bedragen die zijn opgetikt door het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes bestaan uit salarissen en persoonlijke sponsorinkomsten. Lees het volledige artikel hier.