In het pittoreske Krimpen aan den IJssel schittert een majestueuze residentie op de markt in de vorm van een multi-inzetbare molen genaamd de ‘Onverwacht’. De Funda-advertentie van Korenmolen 1 onthult een weelderige bestemming die de zintuigen streelt en een ongeëvenaarde levensstijl aanbiedt. De kavel is maar liefst 1.500 m² groot en biedt uitzicht op de Hollandsche IJssel.

Molen ‘Onverwacht’ in Krimpen aan den IJssel

Bij aankomst wordt men overweldigd door de onberispelijke uitstraling van de molen die tegenwoordig in gebruik is als horeca aangelegenheid. Maar de makelaar stelt zich behulpzaam op en deelt foto’s van hoe het huidige restaurant (De Schelvenaer) getransformeerd kan worden tot weelderige woonkamer, inclusief design open haard, grote raampartijen en hoge plafonds.

Molen

Om te voldoen aan de huidige wooneisen is er een “zeer royale aanbouw geplaatst” aan de achterzijde van de woonmolen met twee vleugels, onder meer bestaande uit een appartement en een wijnkelder van 45 m². Aan diezelfde achterkant is tevens een groot terras met een fenomenaal uitzicht over de IJssel en de jachthaven gerealiseerd.

De statige gevel, met zijn klassieke architectonische details en indrukwekkende pilaren, straalt een historische doch moderne grandeur uit. Achter deze statige gevel zijn zes kamers, waaronder een eenvoudige slaapkamer. Wederom zijn er voldoende opties om uit te breiden. In de linkervleugel van de molen is de professionele keuken gebouwd, met daarachter een degelijke serre.

De graanmolen dateert uit de 19e-eeuw en in 1930 zorgde een brand ervoor dat de meeste originele kenmerken verloren gingen. Alleen de molenromp overleefde het en pas in 1993 werd de molen opnieuw opgebouwd en voorzien van een sterkere fundering. De molen, het restaurant en het appartement zorgen tezamen voor een ultieme plek voor wonen en werken.

Vraagprijs op Funda

Met een vierkantemeterprijs van € 3.333 en een oppervlak van 630 m² komt de vraagprijs uit op € 2.100.000. “Aangrenzend aan de dijk waar momenteel ook parkeerplaatsen zijn bieden wij een stuk grond aan de vraagprijs bedraagt € 400.000. Mocht u geen bewoning daar wensen, dan kunt u uiteraard dit deel ook tezamen met de molen kopen”, aldus de makelaar.

keuken Molen