Zo nu en dan speuren we tussen het aanbod van Domeinen Roerende Zaken. Deze instantie is onderdeel van het Nederlandse het Ministerie van Financiën en veilt in beslag genomen goederen, waaronder auto’s. In de catalogi vinden we deze week een chromen Ferrari 430.

Ferrari 430 met een chromen wrap

Ondanks dat de acceleratiesnelheid van stilstand naar 100 kilometer per uur slechts 4 seconden is, wist de eigenaar niet van de dienders te ontkomen. Wat er species is voorgevallen met betrekking tot dit exemplaar is onduidelijk, maar blijkbaar speelde ‘ie een rol in malafide praktijken.

Ferrari 430-03

Het exterieur van de Ferrari 430, geproduceerd van 2004–2009, is een meesterwerk op zich. Met zijn gestroomlijnde vormen, krachtige luchtinlaten en karakteristieke Ferrari-grille trekt hij onmiddellijk de aandacht. Maar dit voertuig doet daar nog een schepje bij op met een wrap. Niet zomaar een; deze hele buitenkant van de auto is chroom. Een kleur die mooi afsteekt tegen de gele merkemblemen van Ferrari.

V8-motor met 490 pk

De ware essentie van de Ferrari 430 schuilt onder de motorkap. Met een brullende 4.3-liter V8-motor levert hij een verbluffende kracht van 490 paardenkrachten. Met een topsnelheid van meer dan 315 kilometer per uur is ieder ritje een beleving. Deze Ferrari 430 is niet alleen snel, hij is ook wendbaar en responsief, waardoor elke bocht een opwindend avontuur wordt. Zelfs met een kilometerstand van 118.107.

Ferrari 430 interieur

Deze Ferrari werd in 2006 geïmporteerd naar Nederland en had destijds een nieuwprijs van ongeveer € 250.000. exclusief de wrap dus. Momenteel is de Italiaanse hengst op te pikken bij DomeinenRZ. Zoals gebruikelijk is er geen prijsinschatting, dus u zal gewoon, net als ieder ander, moeten bieden. Let wel op: bovenop uw bieding komt nog 15%.

Interesse? Hier kunt u bieden. Toch meer behoefte aan een krachtige gezinsauto? Bij DomeinRZ kunt u ook nog bieden op een Audi RSQ8.

Ferrari 430