De Aventador SVJ Roadster is een exclusief meesterwerk op wielen dat het hart van autoliefhebbers sneller doet kloppen. Met zijn adembenemende design, opetrokken uit koolstofvezel en aerodynamische lijnen, trekt deze open-top supercar onmiddellijk de aandacht van iedere voorbijganger. Zeker in een gouden kleurstelling: Oro Elios: een zachtgoude metallic lak met een parelmoer finish.

Gouden (Oro Elios) Aventador SVJ Roadster

De Aventador SVJ (Super Veloce Jota) werd onthuld tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance in 2018 en is de circuit gerichte versie van de standaard Aventador die in 2011 werd gelanceerd. Onder de motorkap ligt weliswaar dezelfde atmosferische V12-motor met 770 pk, maar deze is herzien en verbeterd. Het geluid van de uitlaatgrom bij het vrijkomen van al die kracht is een symfonie voor autoliefhebbers, een soundtrack die de zintuigen prikkelt en de opwinding versterkt.

Het rijden in de Aventador SVJ Roadster wordt dan ook gezien als een ongeëvenaarde. Dankzij geavanceerde vierwielaandrijving en actieve aerodynamica, glijdt de auto moeiteloos door bochten en reageert hij direct op de ingrepen van de bestuurder. Elke rit is een adrenaline pompend avontuur.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster-01

De SVJ is ontworpen met een aantal gewichtsbesparende maatregelen, waaronder extra koolstofvezel en titanium in het uitlaatsysteem. Met deze aanpassingen is het totaalgewicht teruggebracht tot 1.525 kg schoon aan de haak. Dit in combinatie met de eerdergenoemde V12 motor resulteert in indrukwekkende cijfers: 0-100 km/u in 2,8 seconden, van 0-200 km/u in 8,6 seconden en een topsnelheid van boven de 352 km/u.

Dat gebeurt op een comfortabele manier, want het interieur is voorzien van hoogwaardige materialen, zoals met hand gestikte lederen bekleding, maar ook geavanceerde technologie. Dit specifieke model is afgewerkt met witzilver contrast stiksels en hoogglans koolstofvezel delen, zoals ook op de velgen.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster-02

Voor degenen die de ultieme rijervaring willen, zonder compromissen, is de Aventador SVJ Roadster een droom die werkelijkheid wordt. Maar die droom heeft wel een prijs. Volgens autodealer Louwman Exclusive € 824.950 om precies te zijn. De uitvoering die Louwman aanbiedt, is voorzien het volledige carbon exterieurpakket. Dit omvat: “frontsplitter, dakpanelen, achtervleugel, diffuser, sideskirts en rearair intakes in hoogglans”.

Zie hier meer beeldmateriaal van het met goud bezaaide exemplaar.