Naast dat Hakim Ziyech, die ooit furore maakte bij drie Eredivisie-clubs, is een van de meest getalenteerde voetballers van deze tijd. Net als velen van zijn collega’s houdt hij niet alleen van sportieve en exclusieve auto’s, maar kleedt hij zichzelf met merkkleding en het dragen van een kostbaar uurwerk is meer regel dan uitzondering.

Horlogeverzameling van profvoetballer Hakim Ziyech

De in Dronten geboren Marokkaanse stervoetballer heeft overduidelijk een voorkeur voor Patek Phillipe. Het staat haast symboolvoor de verfijning, exclusiviteit en stijl waar Hakim Ziyech naar streeft. Maar dat neemt niet weg dat we in zijn collectie ook uurwerken van andere vooraanstaande merken, zoals Richard Mille en Rolex, zien.

Hakim Ziyech-03

Welk horloges zich echter het meest onderscheid van de rest, is zijn rosé gouden Rolex Daytona 116505, een door Artisans De Genève gemodificeerd exemplaar genaamd “The Maggiore Challenge”. Het Zwitserse atelier geeft geen verbintenissen met Rolex, maar is gespecialiseerd in het personaliseren van diens uurwerken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech)

Gepersonaliseerd door Artisans De Genève

Wat opvalt aan het exemplaar van Ziyech, is de transparante wijzerplaat van saffierglas. Hierdoor is het mogelijk om de mechaniek van Rolex aan het werk te zien. Hoewel het bandje en de kronen hetzelfde gebleven zijn, is de rest is onder handen genomen het vakbekwame team van Artisans De Genève.

Hakim Ziyech-01

“Voor dit maatwerk wilde de klant herfstkleuren en specifieke materialen gebruiken – een ruig steengrijs, de kleur van de bomen en citroenboomgaarden, de weerspiegeling van water – om zijn jeugdherinneringen op te roepen”, aldus het Zwitserse horlogeatelier. “Elk stuk van zijn horloge met kaliber 4130 werd met de hand gesneden en behandeld in grijs antraciet . Ten slotte hebben we elk element met de hand gehoekt en gepolijst om contrast en glans te creëren.” Kortom: een knap staaltje vakmanschap.

Hoeveel het de Chelsea-speler in totaal heeft gekocht zal waarschijnlijk voor altijd een raadsel blijven, maar wetende dat een tweedehands Rolex Daytona 116505 al minimaal meer dan een halve ton kost, zal het niet mals zijn. Maar ja, Ziyech verdient bij zijn huidige werkgever naar verluidt zo’n € 115 duizend op weekbasis, dus hij zal slechts zelden daadwerkelijk prijskaartjes bekijken. Laat staan zich er druk over maken.